Фриленсери у понедељак са Заштитником грађана

БЕОГРАД: Удружење радника на интернету(фриленсери) саопштило је вечерас да ће се у понедељак састати са Заштитником грађана Зораном Пашалићем како би разговарали о њиховом проблему.
kompjuter bloger internet pix
Фото: pixabay.com

Удружење је, како се наводи, прошле недеље добило позив на састанак са Пашалићем и прихватило позив на сусрет који ће се одржати сутра у 14 часова.

У позиву Пашалића се, како преносе из Удружења, наводи да је ''Заштитник грађана је по својој иницијативи 15.1. покренуо поступак контроле рада Министарства финансија - Пореске управе, поводом сазнања да је наведени орган управе у претходном периоду грађанима који су остваривали приходе из иностранства путем пружања онлине услуга достављао позиве да изврше пријаву и плаћање пореза на доходак грађана за последњих неколико година”.

У Пашалићевом писму се, како додају, наводи да би ‚‚предложени састанак послужио за размену информација о наведеном проблему, што би допринело свеобухватном сагледавању комплетног чињеничног стања које се односи на поступање Министарства финансија - Пореске управе и планирању даљих активности у поступку контроле који Заштитник грађана спроводи”.

Из Удружења поручују да сматрају да треба искористити сваку прилику, пред сваким органом, институцијом, организацијом и читавом јавношћу, да се изложи проблем десетина хиљада људи, узрокован искључиво немаром и доскорашњом незаинтересованошћу државних органа за њихово постојање и рад.

''Преговори са Владом Србије обустављени су прошлог петка због апсолутно непримереног и за раднике на интернету, егзистенцијално угрожавајућег предлога решења. Ова ''понуда'' нас јесте разочарала с обзиром на обимну документовану аргументацију коју смо представили током преговора, али нас је и додатно мотивисала да снажније и упорније наставимо нашу борбу'', додају из Удружења радника на интернету.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести