ЕПС ДАЈЕ ПОПУСТ: Домаћинства и мали купци имају нижи рачун од 50 дин ако плате електронски

БЕОГРАД: Право на попуст од 50 динара на рачуну за електричну енергију имаће купци на гарантованом снабдевању који се определе за замену папирних рачуна електронским, одлучила је Скупштина Електропривреде Србије АД.
racun struja/Dnevnik/jutjub
Фото: Дневник/јутјуб

Скупштина је прихватила предлог Надзорног одбора да се домаћинствима и малим купцима умање рачуни за 50 динара почев од првог наредног обрачуна од дана пријема захтева за доставу електронског рачуна, саопштено је из ЕПС-а.

"Замена папирних рачуна електронским је још један корак модернизације и процеса дигитализације Електропривреде Србије и настојања да се домаћинствима и малим купцима омогући брз и једноставан увид у потрошњу електричне енергије, али и плаћање рачуна. Осим тога, ЕПС на овај начин показује друштвену одговорност, односно одговорност према животној средини, јер мање папирних рачуна значи мање папирног отпада и уништавања дрвећа", изјавила је тим поводом министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, заступник Владе Србије у Скупштини ЕПС.

Дигитална услуга електронски рачун може се активирати од децембарског обрачуна  подношењем захтева електронским путем (ugovaranje.bg@eps.rs,ugovaranje.ns@eps.rs,ugovaranje.kv@eps.rs, ugovaranje.ni@eps.rs;ugovaranje.kg@eps.rs) или лично на шалтерима ЕПС.

Захтев се може преузети на сајту и шалтерима Електропривреде Србије, а приликом пријаве потребно је доставити наплатни број са рачуна и електронску адресу за доставу рачуна.

На порталу Увид у рачун купци ће једноставно моћи да активирају услугу.

"Сада желимо додатно да мотивишемо наше грађане да не чекају папирни рачун и да не чекају испред шалтера, јер за то више нема потребе. Електронски рачун значајно скраћује период од дана издавања рачуна до дана пријема од стране купца. Заменом папирних рачуна електронским, која ће донети и оптимизацију трошкова компаније, даћемо и позитиван импулс очувању животне средине", изјавио је вд. генералног директора ЕПС Душан Живковић.

ЕПС је интензивирао дигитализацију услуга за купце почетком новембра покретањем новог портала Увид у рачун, на који се до сада регистровало скоро 270.000 корисника.

Ускоро ће купцима бити доступна и мобилна апликација и то на српском и енглеском језику, уз могућност слања обавештења и подношења рекламација.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести