РАЧУНИ ЗА СТРУЈУ ЗАКАСНИЛИ, ХОЋЕ ЛИ БИТИ ПОПУСТА Ево шта кажу у ЕПС-у

Штрајк дела запослених у „Пошта Србије” започет 24. октобра је прекинут након што је Влада Србије 15. новембра потписала споразум са репрезентативним синдикатима, а то значи да рачуни за електричну енергију почињу да стижу на кућне адресе.
Plaćanje računa Foto: Dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Плаћање рачуна Фото: Дневник.рс/илустрација

Редовне платише се надају да ће моћи да уплате пре истека рока за обрачунавање попуста, а који важи до 28. у месецу.

Уверење да ће грађани моћи да остваре 5 посто умањења изразио је и извршни директор снабдевања у Електропривреди Србије (ЕПС) Радован Станић рекавши за РТС да су сви рачуни на време предати Пошти.

Коме се жури и ко не би да чека поштара дуговање може проверити на сајту ЕПС у одељку Увид у рачун и ту извршити онлајн уплату. За две недеље на портал се регистровало око 123.000 корисника.


Виши попусти него прошле зиме

Домаћинствима која смање потрошњу електричне енергије током ове грејне сезоне ЕПС одобрава попуст од 20 до 40 одсто попуста на месечни рачун, што је више него прошле зиме.

Грађани на сајту ЕПС имају увид у потрошњу.

Ко смањи потрошњу за пет до 15 одсто у односу на исти месец у претходне две године у ком је остварена већа потрошња имају попуст од 20 одсто.

За уштеду од 15 до 20 одсто умањење је 25 одсто, а за уштеду од 20 до 25 одсто обрацунава се 30 одсто попуста.

За домаћинства која смање потрошњу електричне енергије за 25 до 30 одсто попуст износи 35 одсто, док највећи попуст од 40 одсто остварују они који смање потрошњу за више од 30 одсто.


Домаћинства и мали купци електричне енергије на гарантованом снабдевању могу безбедно и брзо да преузму свој рачун и електронски да га плате без одласка у пословнице платних институција, путем система за инстант плаћања (ИПС скенирај) и платним картицама Дина, VISA и MasterCard.

Уз попуст за измирење рачуна на време, обрачунава се и попуст од пет одсто уколико учешће ниже тарифе у месечном обрачуну увећају за најмање пет одсто у односу на исти месец 2022. године.

(Дневник, Курир.рс)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести