Одбачена понуда Немаца за закуп Борелија

БЕОГРАД: Одбор поверилаца Фабрике обуће "Борели" из Сомбора није прихватио понуду немачке компаније "Stumpp&Baier", која је била једини понуђач на претходном јавном позиву за закуп погона ДП "Борели" у стецају, сазнаје еКапија. 
boreli, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како је за тај портал рекао стечајни управник у "Борелију", Павел Северињи, овај дугогодишњи партнер сомборског предузећа понудио је 3.000 евра месечно за закуп производног погона, што није прихваћено, јер је према условима из огласа та цена требало да буде 6.000 евра. 

Због тога је, наводи портал, Агенција за лиценцирање стечајних управника данас објавила нови оглас за давање на коришћење производних капацитета у Сомбору.

Пословно-техничка сарадња "Борелија" и потенцијалног закупца, подразумева да стецајни дужник обезбеђује производне капацитете са комплетном опремом и покретним стварима које се употребљавају у процесу производње, док понуђач организује наставак процеса производње ради очувања и евентуалног увећања тржишног удела у производњи и продаји кожне обуће, пише портал. 

Додају и да је понуђач у обавези да на локацији стечајног дужника обавља производњу, као и да ангажује у периоду од три месеца од дана потписивања уговора најмање 50 људи који су били запослени или ангажовани у тој сомборској фабрици на дан 15. марта 2017. године. 

Писане понуде, наводи портал, достављају се Агенцији за лиценцирање стечајних управника у Новом Саду до 17. новембра. 

Сомборски "Борели" је у мају потписао уговор о пословно-техничкој сарадњи са београдском фирмом "Дарфур", али је тај уговор раскинут крајем септембра и производња је прекинута. 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести