Јуниори боље пеналџије од Ветерничана

Познати су први учесници четвртфинала на 55. традиционалном  “Дневниковом” турниру у малом фудбалу у конкуренцији сениора.
D. Ivanić/Golman Robne kuće Panda Milenko Ristić branio izvanredno
Фото: Д. Иванић/Голман Робне куће Панда Миленко Ристић бранио изванредно

После жестоких борби у даља такмичења пласирали су се  Пет пријатеља из Темерина, Јуниор Ш, Хрубик Волво и Робна кућа Панда.

Прва сениорска утакмица у елиминационој фази донела је много неизвесности, а одлука о томе ко ће проћи у наредни круг такмичења на крају су одлучили седмерци. У утакмица Ветерник - Јуниор Ш играло се брзо и борбено, а Јуниор је прво полувреме решио у своју корист голом Марка Чалије с пенала. У другом делу изједначио је Бојан Китић, такође из казноног ударца, а Ветерничани су промашили велику шансу у последњим секундама меча. Испотавивило се да  им се то осветило, јер су играчи Јуниора били успешнији на пенал-лутрији и прошли у наредну фазу такмичења. Оба пенала Ветерерничани су промашили, док су играчи Јуниора били прецизни.

У наредном мечу мегдан су поделили Пет пријатеља и Мото мастер. Од старта тим Пет пријатеља је имао велику иницијативу, али борбена млађарија из Мото мастера је на полувреме отишло са голом предности, с обзиром да је са пенала прецизан био Никола Лаковић. Међутим, на почетку другог полувремена снажним ударцем Лазо Летић је поравнао резултат на 1:1. Како је време одмицало екипа Пет пријатеља је ломила отпор ривала и на 2:1 после слајне соло-акције повисио Немања Ђорђевић. Трећи гол за Пет пријатеља постигао је Алекса Мијајиловић, а у последњим минутама меча фаворити су постигли још три гола, а стрелци су били Борко Павковић, Немања Ђорђевић и Никола Томић, те је 6:1 био крајњи резултат ове изузетно коректне утакмице оба ривала.

У наредној утакмици састали су се Ауто-мото клуб Бачка из Бачке Паланке и Хрубик Волво. Бољу игру у првом делу Хрубик Волво није успео да  претвори у вођство, највише захваљујући сјајним интервенцијама голмана Бачкопаланчана Дарка Ђурковића, те се на одмор отишло без голова. На почетку другог дела Паланчани су пропустили одличну прилику, а онда је на сцену ступила екипа Хрубик Волва, која је повела са 1:0 голом Бошка Паповића. На 2:0 за Хрубик Волво повисио Марко Ремић, а исти играч поставио је коначан резултат. 

Узбудљиво је било у мечу коју су одиграли Робна кућа Панда и Бровел виљушкари из Бачке Паланке. Панда је била нешто боља у првом делу меча која је решила у своју корист голом Милана Митровића након сјајног соло продора најбољег појединца утакмице, Душана Ивковића. У другом делу Ивковић је са пенала повисио на 2:0, а Паланчани су се вратили у игру сјајним голом Дејана Јевтића. Ипак, исти играч нешто касније није искористио пенал за изједначење, што су играчи Панде умели да казне. На 3:1 повисио је Ивковић, а коначних 4:1 дело је Жељка Митровића. На крају меча неколицина играча Бровела се некоректно понело према судијском двојцу који, чак иако је било грешака (мада се чинило да већих није било) није утицала на исход меча.

Јучерашњи програм започели су пионири екипа Конама из Бечеја и Тема трејд. Млади Бечејци су почели боље и преко Стефана Јанковића с пенала и Алексе Живковића решила први део сусрета у своју корист. У другом полувремену Тема трејд је заиграла много боље и након две пропуштене прилике за тај тим на 2:1 је смањио Никола Мишчевић. Међутим, уследила су два гола Конаме, преко Јанковића и Алексеја Вукићевића, што је, испоставило се, одлучила меч. До краја утакмице Тема трејд је преко Мирослава Пекановића и Мишчевића успела да смањи на 4:3, али није било времена за изједначење.

Мање неизвесности било је у утакмици пионира Ада систем - Дупла шанса. Већ половином првог полувремена Дупла шанса је водила са 3:0, а хет-трик је постигао Лука Јухас. Ада систем је смањила на 3:1 лепим голом Марка Тркуље, али четврти гол за Дуплу шансу до одласка на одмор постигао је Урош Ракић. У другом дела Ада се пренула, успела да смањи на 2:4 са пенала који је материјализовао Никола Стефановић, али у самом финишу Дупла шанса је постигла још два гола и рутински привела меч крају.

У последњој утакмици јучерашњег програма виђено је мало изненађење. Фасада Ђурђево је успела да савлада Канаринце са 2:1, иако су дечаци у жутим дресовима пропустили мноштво изгледних шанси, чак и два пенала које је одбранио Душан Влаукин. Канаринци су повели сјајним голом петом Дарка Бјелића, а на 1:1 је изједначио Борис Зечак. Сијасет шанси канаринаца углавном је осујетио голман Дејан Вујанић, што је омогућило Ђурђевчанима да после једне од ретких контри постигни други, испоставило се и победоносни погодак.

Г. Ковач, Д. Кнежић

Понедељак, 8. јануар

15.00: 1/1 Крем бар  – Фасада (ђурђево) (п)

15.35: 2/1Вин фарм  – 3/2 Сале лагери(п)

16.10: 5/1 Лампоне Меридиан – 3/2 Лазино теле

16.45: 7/1 Поповић транспорт – 1:2 Макс бет

17.20: 6/1 Дукат фенси кафана – 4/2 РТВ Војводина

17.55: 8/1 Паркинг сервис – 2/2 Пицерија Мир

18.30: 1/1 Кафе Боник  – Фасада (Ђурђево) (к)

19.05: 2/1 ФК Борац – 3/2  Е гимназија(к)

Уторак, 9. јануар

15.00: 3/1 Ауто сервис Дуки – Тема трејд (п)

15.35: ½ Конама(Бечеј) - 2/2БНЦ Конект (п)

16.10:  3/1 КФЗ Бабић -  Кафе Скудето (к)

16.45: сениори (четвртфинале)

17.20: сениори (четвртфинале)

17.55: сениори (четвртфинале)

18.30: сениори (четвртфинале)

19.05: 1/2 Шангај - 2/2 Бататранс (к)

 У среду су на програму полуфинални мечеви у свим категоријама,а завршница турнира је у петак 12. јануара

Пионири

Конама (Бечеј) – Тема трејд       4:3

АДА систем – Дупла шанса          2:6

Канаринци – Фасада          1:2

Сениори

Ветерник - Јуниор Ш 1:3 (1:1)

Пет пријатеља – Мото мастер     6:1

АМК Бачка –  Хрубик Волво       0:3

РК Панда – Бровел виљушкари  4:1

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести