Tрадиционални 58. Дневников турнир у малом фудбалу почиње 17. децембра

Квалитет пријављених екипа, милионски фонд награда и солидна попуњеност трибина у малој дворани Спенса, све је то наговестило повратак традиције Дневниковог турнира, дуже од пола века, поткрај прошле и почетком ове године.
с
Фото: В.Фифа/Директор Душан Влаовић уручио победнички пехар

Спектакуларна завршница и проглашење најбољих екипа и појединаца у различитим узрасним категоријама, наметнули су нам обавезу да већ сутрадан почнемо да размишљамо о 58. карики у ланцу традиције „5+1“ дворанског лоптања.

Како се крај године приближавао, тако су и Дневникови партнери у организацији турнира прихватали улоге у систему који је пре годину дана показао да има капацитет да изнесе терет традиције, упркос хроничној беспарици и незавидном окружењу, које одвлачи пажњу са садржаја који живот значе.

Овогодишњи турнир планирано је да почне у дане викенда, 17-18. децембра, а финални спектакл уследиће у недељу, 15. јануара.

Фото: В.Фифа/Макс бет победник прошлогодишњег Дневниковог турнира

Ни ратни сукоби 90-их, нити организациони проблеми, али ни покушаји руководстава савеза Војводине и Југославије (српски се тада ништа није ни питао) да зауставе такмичења по систему „5+1“, уз „дијагнозу“ да је „мали фудбал гробар фудбала“... Данас, када је футсал достигао ниво планетарне спортске институције, Дневник је пре годину дана доказао да је преостало довољно простора и за различите лоптачаке формате. Свако има своју публику, не ретко и заједничке поклонике, без обзира на формате и места одигравања.


Програм турнира

17. децембар–8.јануар:

Прелиминарно такмичење

13. јануар: Четвртфинале

14. јануар: Полуфинале

15. јануар: Финале


Док футсал такмичења, и све што уз њих иде, достижу ниво професионализма, ширем аудиторијуму преостаје систем „5+1“ као могућност физиког вежбања и такмичења на било ком нивоу, без обзира на узраст и пол учесника. Менаyмент Дневника је у турниру малог фудбала и у избору за најбољег спортисту Војводине препознао вредности које вреди неговати и на сваки начин развијати, укорак са изазовима савременог света, а руководства савеза Војводине и града Новог Сада поздравили су и на конкретан начин подржали идеју о наставку и неговању Дневникових спортских традиција. О начину пријава за турнир, правима и обавезама учесника, жребу и осталим елементима у захтевном систему организације нашег турнира, Дневник ће на време обавештавати читаоце на својим спортским странама.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести