Бараж за попуну Друге футсал лиге интересантан за оба Бечеја

Уз мало спортске среће, љубитељи футсала у оба Бечеја могли би од наредне сезоне да гледају друголигашке утакмице.
futsal becej
Фото: Дневник (В. Јанков)

Јер, актелни друголигаш Бечеј пласманом на седму позицију мора да игра бараж за опстанак, а првак војвођанске лиге Тиса из Новог Бечеја је стекао право да се кроз бараж избори за друголигашки караван.

Први у неизвесну трку улазе Новобечејци, који ће у недељу, 5. маја, од 19 сати угостити Колубару из Лазаревца. Реванш је за недељу дана, а ако ниједна екипа не оствари две победе, играће се мајсторица крај Тисе.

„Током војвођанске лиге уиграли смо квалитетан састав, па се надамо да ћемо проћи бараж и од јесени заиграти у друголигашкој конкуренцији. Позивам пријатеље спорта да нам навијањем помогну са трибина, а ми ћемо се одужити квалитетном игром“,  рекао је тренер Новобечејаца Иван Блажин.

Није на одмет приметити да ће футсалери Тисе први опробати новопостављени под у СЦ Јединство, који је реновиран за предстојећу 12. СОРВ, а надају се да ће на јесен играти друголигашке утакмице.

Бечејци су првенствену трку завршили са истим бројем бодова (28) као шестопласирани Сопот, који је избегао бараж захваљујући бољем скору у међусобном одмеравању снага. Момцима са Тисе остаје да у баражу са београдским Коњарником потврде да им је место у друголигашком каравану.

„Озбиљно прилазимо баражу, јер нам је циљ да задржимо статус друголигаша. Регистровали смо тројицу новајлија, играче прволигаша ОФК Бечеј Немању Васина, Владана Воргучина и Славољуба Дабижљевића. Знамо да су Београђани квалитетан састав, да имају изванредну публику, али се надамо да ћемо већ у првој утакмици, 7. маја у СЦ Шумице, победити и обезбедити могућност да пред нашим навијачима стигнемо до опстанка“, оптимиста је тренер Горан Страјнић.

Успеју ли футсалери два Бечеја у својој намери, биће то лепа промоција футсала у Потисју, где ова атрактивна игра има велики број присталица, што се да приметити на бројним турнирима у зимском и летњем периоду.     

В. Ј.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести