БЛЕДА ВОШИНА ПРОЛЕЋНА ПРЕМИЈЕРА у Суперлиги: Реми против Младости (ВИДЕО)

По један гол за по један бод на пролећној премијери на Карађорђу разочаравајући је резултат што се учинка Војводине тиче, чији су играчи имали иницијативу, али не и начин да је до краја материјализују.
1
Фото: ФК Војводина

Тек по један шут у оквир голова на обема странама у првих пола сата игре резултат је дешавања без уобичајеног такмичарског жара, као предуслова за остварење постављеног циља.

Утисак о бољем издању Војводине и њеним конкретнијим покушајима губио се испред противничког шеснаестерца, где су и завршавали сви покушаји њених играча да пробију живи зид испред Стаменковића.

Помунута два покушаја из даљине дело су Езеа у 20. и Малбашића у 23. минуту. Оба пута голмани Росић и Стаменковић без напора су их амортизовали. Малбашићевој прилици претходио је одличнан дефанзивни одговор Лазаревића, његово изношење лопте на противничку половину и правовремена, за уџбенике прецизна асистенција Малбашићу.

Озбиљније комбинације домаћина у завршној трећини првог полувремена подсетиле су на конкретност нападача у контролним утакмицама на кипарским припремама. Дупли пас Николића и Зукића са Николићевим промашајем на крају и велемајсторски потез Малбашића када је у казненом простору избацио двојицу чувара, а потом за мало промашио, наговестили су буђење нападачког реда у другој половини меча.


Лазаревић у клубу 100

Поуздани Вошин дефанзивац Милан Лазаревић у сусрету са Младости 102. пут је био у саставу тима. Јубиларни 100. меч одиграо је јесенас у Нишу. Тим поводом, пре почетка утакмице на Карађорђу, њему је уручен урамљени дрес Војводине са бројем 100. Лазаревић је, иначе, 104. првотимав Војводине са 100 и више наступа.


Лучанци су и у другом делу наставили са двојицом истурених играча Езеом и Силуеом, практично са осморицом у одбрани, прескачући средину терена, у којој везни ред није ни постојао.

Тежиште игре било је гостујућој половини терена, а лопта у казненом простору или на његовим ободима. У одсуству идеје како да у 16-ерац уђу, покушавали су Новосађани шутевима из даљине, у чему су предњачили Вукановић и Кембел, по правилу непрецизно.

Слика Вошине супериорности, међутим, за мало да остане у сенци шансе утакмице коју је са осам метара пропустио Бојић, захваљујући изузетном рефлексу голмана Росића, који је парадом зауставио лопту.

После напада којим је домаћин узвратио, Војводина је из пенала дошла до вођства. Стрелац је био Радуловић са 11 метара, после прекршаја Андрића на Вукановићу. За коначан резултат и један бод Лучанцима побринуо се Езе у интервалу надокнаде времена када је једини скочио испред Росића, после корнера који је извео Јоксимовић и главом сместио лопту у мрежу за изједначење.

Војводина – Младост  1:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 2.000, судија Милан Стефановић (Београд), стрелци: Радуловић (11 м) у 83. за Војводини, Езе у 90+ минуту за Младост, жути картони: Јеличић, Црномарковић (Војводина), Пејовић (Младост).

ВОЈВОДИНА: Росић 7, Лазаревић 7, Јеличић 6,5, Црномарковић 6,5, Букинац 6,5 (Ђорђевић), Петровић 7, Зукић 6,5, Радуловић 6 (Матеус), Николић 6 (Јовановић), Малбашић 6 (Кембел 6), Вукановић 6,5.

МЛАДОСТ: Стаменковић 6, Андрић 6, Цветиновић 6, Јоксимовић 5,5, Удовичић 5,5, Варјачић 5,5, Тумбасевић 6, Пејовић 6, Величковић 5,5 (Ћирић), Силуе 5 (Бојић 5), Езе 7.

Л. Бакмаз  

 

Суперлига – 20. коло

Радник – Чукарички 0:3 (0:2)

Железничар – Нови Пазар 2:2 (2:1)

Јавор – Партизан 0:1 (0:0)

Војводина – Младост 1:1 (0:0)

Црвена звезда – Вождовац 2:1 (2:0)

Недеља

Раднички (К) - Раднички (Н) 13

ИМТ – ТСЦ (15)

Понедељак

Напредак – Спартак 16

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести