Фудбалери Црвене звезде с новим тренером гости Чукаричког: Дебитант Станковић има трему

Црвена звезда наставља првенство утакмицом са Чукаричким, на Бановом брду.
stankovic
Фото: FK Crvena zvezda

Противник јесте неугодан, али шампион је намеран да тријумфује. Тренер Дејан Станковић уверен је да ће његови момци учинити све да до планираног тријумфа и стигну.

- Једино очекивање које можете да имате ако играте у Црвеној звезди је: победа. Тако радимо, тренирамо и понашамо се. Ипак, морамо да гледамо и противника. Чукарички је добра екипа која има спој младих и искусних играча. Имају стабилност коју им је донео председник Обрадовић, направили су добар систем и очекујем надигравање. Играју висок пресинг, имају капитена Доцића који сјајно изводи прекиде, ту су Тедић и Шапић, па млади Видосављевић, затим Ковач, који је Звездино дете,  и сви они ће имати мотив да се покажу против нас – рекао је стратег црвено-белих.

У прва четири кола пролећне полусезоне Црвена звезда игра против три директна конкурента за титулу.

- Имамо тежак распоред, али у сваком случају морамо да играмо са највећим кокурентима, на почетку или касније, све једно. Можда је и боље да почетку  полусезоне одмеримо снаге. Тешко је спремати утакмице са јаким ривалима у низу, али је задовољство надигравати се са њима.

Вредним радом на припремама пажњу на себе скренули су млади фудбалери Николић и Гаврић, којима Станковић планира да пружи прилику у дуелу са Чукаричким. 

- Дечаци су искочили, саиграчи су их прихватили јер су добри и поштени, а уз то одлично раде. Неко од њих ће почети утакмицу. Још увек имам дилему око двојице играча. Видећете какве таленте имамо, какав квалитет, вољу и жељу поседују. Они су богатство Црвене звезде. 

Станковићу против Чукаричког дебитује у званичној утакмици. 

- Имам трему. Све утакмице које сам у каријери играо са тремом и позитивним страхом сам одиграо одлично. Кад год сам ривале потцењивао и био опуштен - био сам лош. Дебитовао сам пре 25 година за Црвену звезду и то је био јединствен осећај. Видећу како ће против Чукаричког бити, али постоји позитивна трема и волим тако да се осећам – поручио је тренер црвено-белих.

Утакмица на Бановом брду почиње сутра (15. фебруара) у 14. 30 часова.      

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести