Фудбалери Новог Сада почели припреме за наставак првенства: „Канаринци” циљају виши ранг

Са припремама за пролећни део првенства Новосадске лиге почела је другопласирана екипа Новог Сада.
kanarinci
Фото: Приватна архива

Некадашњи  члан елитне  лиге жели да врати стари сјај. Тренеру Дејану Вулетићу и помоћницима Горану Зекићу и Мењхарту Веребешу јавило се 27 играча, који су упознати са клупским амбицијама, а популарни” канаринци” не крију да желе у виши ранг.

„Преузео сам екипу након шест кола и од ње, обзиром да је нисам селектовао, извукао максимум. Јесенас смо трку завршили на другом месту са четири бода мање од првопласиране Младости.Сматрам да смо у последњим колима пропустили прилику да заостатак смањимо за који бод, али су нас повреде и болест играча спречили да у томе успемо. То се превасходно односи на дерби са Младошћу у коме смо у финишу пропустили прилику да савладамо највећег ривала, а и реми на Детелинари са Шајкашем нас је за два бода удаљио од ривала“, каже  Вулетић.


Бајат у Дивошу

Неколико играча је у паузи напустило Детелинару: Александар Бајат (Хајдук, Дивош), Милан Тривуновић (Бачка, Ђурђево), Никола Стојановић (Јединство, Руменка) голман Александар Јовановић (Сириг), а у потрази за новом средином су Владимир Милићевић, Раде Лукаја и Петар Мрђан.


Нови Сад је у односу на ривале у лиги нешто раније почео припреме.

„Одмах по завршетку утакмице са Шајкашем почели смо припреме за наставак трке. Заједно са председником Горан Караyићем, спортским директором Драганом Зељковићем, директором  Радомиром Мати­ћем и секретаром Чедомиром Копчанским анализирали смо играчки кадар да бисмо се појачали на неким позицијама. Ступили смо у контакт са евентуалним појачањима и појачали се са следећим играчима:  голма­ном Немањом Ромићем (Раднички, Сремска Митровица) Бојаном Кременовићем, Никшом Ковачевићем, Марком Дармановићем (Хајдук, Дивош), Срђаном Росићем (Слога, Ердевик), Александром Игњићем (Црвена звезда, Нови Сад). Довели смо и талентоване Марка Трифуновића (Јединство, Руменка), Виктора Миловановића (Инђија), Виктора Јовановића (Младост, Бачки Петровац) и из омладинског погона раду с првом екипом прикључили Бојана Вујића и Марка Ђиласа. Верујемо да имамо екипу која ће борити за прво место, а најозбиљнији такамаци биће нам Младост и Фрушкогорски партизан.“

Временске прилике баш не иду на руку фудбалерима, али они  обавезе извршавају вредно и мотивисано.

„Припреме ћемо обавити у Новом Саду, одиграћемо седам утакмица (1. мај, Рума, Младост, Бачки Петровац, Борац, Шајкаш, ОФК Футог, Татра, Хајдуком, Кула и Сириг) и уверено смо спремни кренути у првенствену трку“, највио је Вулетић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести