Италија победила Србију у Новом Саду 0:1

Младе фудбалске репрезентације Србије и Италије одиграле су пријатељску утакмицу у Новом Саду.
Srbija-Italija/Dnevnik/R. Hadzic
Фото: Dnevnik.rs

Водећи тим у групи 7 у квалификацијама за Европско првенство 2019, управо у Италији, селекција Србије желела је да у дуелу са тимом који припада самом европском врху провери могућности и види колико су реалне жеље за добрим пласманом на ЕП. С друге стране, Италијани су могли да процене у каквој су тренутној форми и то у дуелу са веома квалитетним ривалом.

У првих 45 минута лагану теренску иницијативу имала је селекција коју предводи Горан Ђоровић. Иако великих, стопостотних прилика ни пред једним голом није било, око 2.000 гледалаца на стадиону “Карађорђе” пратио је занимљив окршај. Србија је запретила у 3. и 17. минуту, али ти покушаји нису донели жељени резултат.

Фото: Dnevnik.rs

Италијани су узвратили у 20. и 25. минуту када је најпре преко гола шутирао капитен Роландо Мандрагора, а онда је у шанси био и Николо Барела, али ти покушаји остали су само - покушаји. У 30. минуту игра је због повреде напустио капитен наше репрезентације Вукашин Јовановић, на његову позицију преселио се Ерхан Машовић. Затим бележимо одличан ударац Данила Пантића са 18 метара, али је голман Алдеро био опрезан и ухватио ту лопту.

У наставак су, утисак је, Италијани ушли решенији да покушају да остваре победу. Већ у 46. минуту изблокиран је ударац Бареле, али је у 51. минуту севнула веома брза и прецизна контра гостију. Неко из наше одбране успео је да избије лопту на неких 17 метара, али је  на правом месту био Лука Видо и прецизним ударцем савладао голмана Милоша Остојића.

Фото: Dnevnik.rs

Покушавали су наши момци, најчешће преко расположеног Немање Радоњића и веома доброг Саше Лукића да успоставе равнотежу и стигну до изједначења, али су праве прилике изостале. На другој страни, гости су у сјајним контранападима запретили најпре у 56. а онда и у 62. минуту када су шансе имали Валцанија и високо Чери. Срећом по наш тим, одбрана је била на нивоу и успела да отклони опасност. У 64. минуту Златановић је одлично пронашао Ивана Шапоњића, који је добро шутирао ка голу Алдера, али је лопта замало отишла поред гола.

Оба селектора начинили су у другом полувремену велики број измена, али ритам игре није опадао на задовољство новосадске публике. Једино чиме је она била разочарана јесте крајњи резултат 0:1, иако је, како је неко приметио, када већ мора да буде пораза, најбоље да до њих дође у пријатељским утакмицама.У лепом амбијенту фудбалска предства је била сасвим добра.

А. Предојевић

Србија - Италија 0:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца 2.000, судија: Срђан Јовановић (Србија).Стрелац: Видо у 51. минуту. Жути картони: Златановић, Шапоњић (Србија), Дикман, Манчини, Денаполи, Аyапонг (Италија).

СРБИЈА: Манојловић (Остојић), Гајић (Стевановић), Миленковић (Ћаласан), Јовановић (Рачић), Богосавац, Лукић (Денић), Машовић, Пантић (Аyић), Златановић (Мићин), Јовић (Шапоњић), Радоњић.

ИТАЛИЈА: Алдеро (Скутет), Дикмал (Аyапонг), Манчини (Чери), Варније (Капрадоси), Димарко (Пецела), Баргарини, Мандрагора (Мурђа), Барела (Едера), Валцанија (Песина), Верде (Денаполи), Видо.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести