МЕЂУНАРОДНА ПРИЈАТЕЉСКА ФУДБАЛСКА УТАКМИЦА У ЛАРНАКИ: Победа „орлова“ за Пиксијеву бригу

Јесу репрезентативци Србије савладали у Ларнаки селекцију Кипра, али, најблаже речено, нису оставили утисак да су много квалитетнији од домаћина и створили су велику бригу селектору Драгану Стојковићу.
s
Фото: Tanjug/AP Photo/Petros Karadjias

У првом полувремену, додуше, били су много сугестивнији, али су у наставку потпуно пали и дозволили изабраницима Темура Кецбаје да им константно прете и буду бољи супарник.

Резервиста Кипријану ушао је на терен код домаћина уместо повређеног Кара у 7. минуту, а само двадесетак секунди касније Србија је повела. Слободни ударац с десне стране извео је Лазар Самарџић, који је приметио Сергеја Милинковић-Савића како утрчава на прву стативу и погодио га у „трепавицу“, а он је лопту спровео иза леђа голмана Мала.

У 11. минуту наш тим имао је нову велику прилику. Самарџић је шутирао с десетак метара, али је лопту подлактицом зауставио Лаифис и судија Ди Бело показао је на белу тачку. Капитен Александар Митровић лоше је шутирао с 11 метара, па је голман Кипрана без веће муке зауставио тај ударац.


Баждар дебитовао

Петнаестак минута пре краја сусрета, уместо Сергеја на терен је ошао Самед Баждар, који је тако дебитовао за А селекцију наше земље.


Кипрани су у наставку били отреситији и чешће су боравили на половини Србије. Питас је у 64. минуту погодио стативу ударцем са 16 метара, а у наставку акције Кореја није био довољно хитар да савлада Рајковића. Имали су „орлови“ тада доста спортске среће, али није јасно због чега су се повукли и ривалу препустили иницијативу.

Тек у 87. минуту Пиксијев тим створио је прву праву прилику у другом делу, али је ударац Јовића био слаб и непрецизан. Морао је Мијат Гаћиновић у 90. минуту да постигне други гол, али је компликовао и велика шанса је пропала. На другој страни, у контри је одличну шансу имао Пилеас, међутим, Рајковић је одлично интревенисао.

Кипар – Србија 0:1 (0:1)

ЛАРНАКА: АЕК арена, гледалаца: 2.000, судија: Марко ди Бело (Италија). Стрелци: С. Миликовић-Савић у 7. минуту. Жути картони: Кореја (Кипар), Машовић (Србија).

КИПАР: Мал 7, Каро - (Кипријану 6), Гогић 6,5, Лаифис 6, Андреу 6 (Шпољарић 6), Кирјаку 6 (Пилеас -), Кусулос 6 (Артиматас 6,5), Кореја 6, Лоизиу 6,5, Харалампус 6,5 (Хризостому -), Питас 7 (Какулис -).

СРБИЈА: Рајковић 7, Миленковић 6, Машовић 6,5 (Ераковић), Бабић 7, Живковић 6,5, Мијаиловић 6, Лукић 6 (Јовић 6), Костић 6,5 (Здјелар 6), Самарџић 7 (Тадић 6,5), С. Милинковић-Савић 7 (Баждар 6), Митровић 6 (Гаћиновић 6).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести