Млади фудбалери Војводине освојили "Куп пријатељства"

Млади фудбалери Војводине освојили су Куп пријатељства европских клубова 2019 пошто су у финалу победилаи Партизан после бољег извођења једанаестераца - 0:0 (4:2).
vojvodina kup prijateljstva1
Фото: www.ecfc.rs.

У пенал серији, Цветојевић и Шимун су били непрецизни код црно-белих, док су сви играчи Новосађана погађали са беле тачке.

Војводина је тако по други пут освојила престижни регионални турнир, док је Партизан другу годину заредом изгубио финалну утакмицу на пенале.

Сигурно да ће Београђани имати за чим да жале после још једног пораза у мечу за трофеј, посебно јер су били бољи ривал на терену у овом мечу. Створили су црно-бели неколико прилика за гол, а најбољу су имали пред крај првог полувремена када је Вујановић одлично шутирао, али је голман Војводине Дражић фантастичном интервенцијом сачувао свој гол и још једном показао о каквом таленту је реч.

А, када је истекло регуларних 80 минута, играчи Војводине су ступили на сцену и доказали да су заиста мајстори за једанаестерце. Подсетимо да су млади Новосађани у четвртфиналу реализовали свих пет пенала и елиминисали Црвену звезду, док су данас поново били без грешке са беле тачке и савладали Партизан у мечу за трофеј. На другој страни Цветојевић и Шимун су били непрецизни код црно-белих, пошто су њихови ударци завршили високо изнад пречке.

За МВП-ија турнира проглашен је голман Војводине Стефан Дражић, а исти играч је такође добио награду и за најбољег голмана турнира. То је први пут у историји такмичења да један играч освоји две од три индивидуалне награде. Награда за најбољег стрелца на Купу пријатељства 2019 припала је нападачу Партизана Саву Арамбашићу, који је завршио турнир са три постигнута гола.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести