МЛАДОСТ ГАТ СВЕ БЛИЖЕ ОПСТАНКУ – Перишић: Тешки задаци нам следе, пресудиће нијансе

Да су у првом делу прволигашког првенства бележили резултате као овог пролећа, фудбалери Младости ГАТ сигурно би играли у плеј-офу, а не би морали да стрепе за опстанак.
fudbal
Фото: В. Фифа

Шта би било - да је било, на такву могућност Новосађани не треба да се осврћу, већ им ваља да преостали део такмичења одиграју на горњој граници властитих могћи, па и изнад ње.

У протекла два кола, пред тимом са границе између Сателита и Новог насеља, пали су лидер ОФК Београд (3:1), а онда и, у том тренутку, другопласирани Текстилац, и то у Оџацима (2;1).

Новосађани су на Градском стадиону у тој варошици показали да могу да играју са сваким, па и са једном од најбољих екипа у овом рангу. Головима одличног Драгана Кокановића и искусног Миљана Вукадиновића, испунили су циљ, а њихов ривал је разочарао око 600 гледалаца, углавном својих навијача.

– И поред победе, нисмо били на добром енергентском нивоу у Оџацима – истакао је тренер Младости ГАТ Драган Перишић. – Јесте нам то била трећа утакмица у року од осам дана, али немамо право на изговоре, јер имамо у саставу играче који су током каријера прошли пуно тога и морали и могли смо више. Још увек упознајем екипу, али је јасно да предстојеће тренинге морамо максимално да искористимо, како бисмо се спремили за тешке задатке који нам тек следе. Још осам утакмица остало је до краја првенства, све оне за нас биће квалификационе, јер лига је заиста изједначена и само ће нијансе да пресуде о томе ко ће да достигне циљ који је пред себе поставио.

Пред „гатовцима“ је, дакле, неколико дана за тренинге и припрему дуела последњег кола основног дела шампионата, са Колубаром, који се игра у недељу, од 16 часова, на ГАТ арени.

– Постигли смо оно што смо желели у Оџацима и бодовно се приближили конкурентима у бици за опстанак. Сада је поново све у нашим рукама и то је добро, али само под условом да енергентски и дисциплином будемо на потребном нивоу. Уколико, не дај боже, не буде тако, нећемо моћи да истрајемо у борби и убеђен сам да ће моји играчи то да схвате и учине све како би наш клуб и у наредној сезони играо у Првој лиги Србије – додао је Перишић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести