ОД КИНГСТОНА, ПРЕКО ИВАЊИЦЕ, ДО „КАРАЂОРЂА“ Норман Кембел нови члан Воше!

У смирај последњег дана прелазног рока фудбалера уговор са Војводином потписао је 23-годишњи играч са Јамајке Норман Кембел.
1
Фото: Дневник (Л. Бакмаз)

Из родног Кингстона, где је понео дрес тамошњег Харбура, петоструког шампиона Јамајке и двоструког победника Купа Кариба, Кембел је у Србију стигао у октобру 2020. године, када је приступио Графичару. У сезони 2021-22. одиграо је 17 утакмица у дресу Чукаричког, да би у претходној сезони 36 пута облачио дрес Јавора.

За то време постигао је седам голова и пет пута асистирао саиграчима за гол. У претходних шест кола суперлигашког такмичења на Јаворов збир утакмица додао је још шест наступа и учинак од једног гола против Новог Пазара.

– Видели смо се са Кембелом у току преподнева – коментарисао је шеф медицинског тима ФК Војводина др Борко Вукосав. – Разговарали смо с њим, прегледали смо играча и можемо да кажемо да је први утисак коректан, што се налаза медицинског тима тиче. Каква ће коначна оцена да буде видећемо када дође у надлежност нашег шефа стручног штаба, јер то је по екипу важнија процедура од закључка медицинског тима.

За репрезентацију своје земље Кембел је наступио три пута, два пута у пријатељским мечевима и једанпут у такмичарском сусрету са Мексиком (1:2) у квалификацијама за Светско првенство, зона Конкакаф.

Он у игри делује по десној страни у нападачком реду, баш на месту где је запажен траг у Војводини оставио њен капитен Никола Чумић. Међутим, 10 пута је у Јавору одиграо и на позицији левог крила, а једнапут је прихватио и поверену му улогу центарфора.

Куриозитета вредан податак јесте да је једини гол у актуелној сезони постигао са позиције везног играча.

Ангажовањем Кембела Вошин спортски сектор ојачао је конкуренцију у вакууму насталом Чумићевим одласком, где је као најозбиљнији кандидат за попуну настале празнине по десној страни већ био виђен Андрија Радуловић.

Л.Б-з

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести