Партизан сада oпуштеније ка трофеју Купа Србије

Фудбалери Партизана, коло пре краја првенства, остварили су циљ – обезбедили су четврто место и нови излазак у Европу.
ivanovic, fk partizan/M. Todorovic
Фото: Đorđe Ivanović, foto: FK Partizan/M. Todorović

За то им је била довољна победа над Војводином и тешком муком су је остварили. Стрелац одлучујег поготка, из једанаестерца, био је Ђорђе Ивановић.

- Као и све остале, ова утакмица на гостујућем терену била је веома тешка. Ривал нам је била Војводина, која нам по правилу задаје много муке. Пошто сам из Суботице, посебно сам мотивисан када играм у Новом Саду, волим тамо да дајем голове. Терен је био јако лош, лопта је тешко могла да се контролише, али сам срећан што сам се уписао у стрелце, још више јер смо победили. Одмах је и атмосфера другачија, ми се подигнемо, имамо више вере у себе и једноставно целокупна атмосфера је позитивнија и другачија – рекао је снажни нападач црно-белих.

Партизан је имао два једнаестерца против Новосађана, први је Закарићу зауставио одлични голман Роцков, а за други је био задужен управо Ивановић.

- Роцков је фантастичан голман, толико тога је одбранио, скидао лопте из разних углова. Нисам имао страх када сам стао на белу тачку и био сам сигуран у себе. Нормално је да се некада и промаши најстрожа казна, јер све је то део фудбала. Важно је да ми код таквих ситуација не падамо, већ идемо и нападамо даље. Постигао сам гол и донео победу мом тиму.

Нападач Партизана истакао је и учинак легендарног Саше Илића у новој победи црно-белих.

- Тај човек је магија. Код њега није само то што је школован играч, он фудбал има у крви. Види и чита игру другачије и брже од свих. Колико год неко био талентован, тешко да се још увек може појавити нови Илић, који би уз све трајао оволико и на овај начин.

Партизан је победом обезбедио квалификације за Лигу Европе.

- Свима нам је сада много лакше. Европа нам је била циљ у сезони која је била обележена многим падовима. Сада смо окренути Купу и реваншу полуфинала против Радничког у Нишу, и то нам је утакмица сезоне. Сви смо посебно мотивисани и једва чекамо да тај меч почне – поручио је Партизанов нападач Ђорђе Ивановић.       

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести