Пролетер са новосадске Слане баре на вратима Суперлиге

Убедљивом победом против Синђелића (3:0) фудбалери Пролетера су четири кола пре краја трке за бодове задржали лидерску позицију и на домак су историјског успеха.
Novakovic postize gol za Proleter/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/ Слободан Новаковић постиже четврти гол за Пролетер

У наредном колу на путу ка елити препрека им је бивши суперлигаш Нови Пазар који је у пролећном делу консолидовао редове и налази се у златној средини. Пролећну полусезону квалитетном игром зачинио је Младен Лукић (23). Стрпљиво је Лукић чекао шансу, а када су због повреда испали из игре талентовани везњаци Срђан Шћепановић и Никола Илић, Лукић је на најбољи могући начин искористио поверење тренера Ненада Ванића. У прошлом колу са Синђелићем проглашен је за играча утакмице.

„Да смо сазрели за  елиту показали смо током првенства поготово у наставку полусезоне где смо млели противнике и заслужено се докопали лидерске позиције. Дуел са „орлићима“ био је само потврда наше доминације. Имамо снажан тим, на свим позицијама, што је само доказ да се направила добра селекција. Не само у везном реду на свакој позицији имали смо праве алтернативе што је довело до тога да смо на најбољем путу да се пласирамо у елиту.“

Пролетер у суботу дочекује бившег члана елите Нови Пазар који је ове полусезоне квалитетним играма у потпуности изашао из кризе.

„И Нови Пазар као и преостали ривали на путу ка нашим надањима завређује здушну пажњу. Ношени смо квалитетним играма и феноменалном атмосфером која је видљива на сваком кораку. Уверени смо да ће и наредна препрека бити савладана. Наравно да ће акценат поново бити на нападачима, али и сви остали морају да пруже максимум уколико желимо да направимо још један крупан корак. Лично мислим да нова победа не би  смела да дође у питање. Мотиви и квалитети су на нашој страни, па би све сем нашег успеха било велико изненађење“, оптимиста је неуморни везњак.

За меч са Новим Пазаром сем одавно повређених Илића и Шћепановића сви остали играчи су у комбинацији, па ће Ванић пред овај дуел имати слатких брига којима ће указати поверење.     

М. Поповић

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести