ТРЕНЕР МЛАДОСТИ ГАТ ДРАГАН ПЕРИШИЋ ЗАДОВОЉАН ПОБЕДОМ НАД „РОМАНТИЧАРИМА“: Сачували смо присебност

Лепо време и солидно попуњена трибина на ГАТ арени, као и чињница да им је ривал био лидер на табели Прве лиге Србије, екипа ОФК Београда, мотивисали су фудбалере Младости ГАТ.
1
Фото: Ф. Бакић

У, за њих, изузетно важној утакмици, Новосађани су показали да имају квалитет за много веће домете од борбе за опстанак и њихови навијачи с правом могу да се надају, па и захтевају, да то на делу покажу.

Савладала је екипа новог тренера Драгана Перишића „романтичаре“ (3:1), у сусрету који је, игром и головима, обележио млади Драган Кокановић.

Остварили смо оно што је за нас било најважније, а то је победа – рекао је Перишић. – Кокановић је у раној фази сусрета успео да погоди и донесе нам вођство, које нам је смањило терет узрокован важношћу сусрета. Веома важно било је и то што смо, у тренутку када је ривал изједначио резултат, успели да сачувамо мир. Играчи нису „изгубили главе“, иако им није лако да играју у ситуацији када више немају право ни на најмању грешку.

Искусни тренер Младости ГАТ није, међутим, понесен тријумфом.

- Ово је само једна, додуше веома важна победа. Пред нама је још много посла на путу ка жељеном опстанку. Похвалио бих све актере дуела на ГАТ арени, упркос великој тензији која је владала на терену. Радује ме што смо, из само четири или пет удараца, успели да постигнемо три гола, што се у ранијем периоду није дешавало.

О томе шта може да понуди новосадском тиму у периоду до краја сезоне, Перишић је додао:

- Ко је у фудбалу, то може да разуме, јер нема пуно филозофије, а има неке нове енергије. За кратко време играчима морам да усадим веру у успех, јер само један резултат може много тога да промени. Имплементираћу неке нове ствари у игри, јер морамо да гледамо искључиво сами себе. У Првој лиги нема лаких утакмица, али верујем у наш тим и могућности које он има – подвукао је Перишић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести