ТСЦ АНГАЖОВАО ЈОШ ДВОЈИЦУ НАПАДАЧА Стигли Ћирковић и Шош

Фантастичан резултат направио је Жарко Лазетић са ТСЦ-ом претходне сезоне, освојио је друго место, а са играчки прилично, по квантитету, скромним кадром. Тренер Тополчана није имао тако велики фонд фудбалера, који су херојски одиграли целу сезону и направили сјајан успех.
2
Фото: ФК ТСЦ

Свесни су у ТСЦ-у да им је потребан шири кадар да би макар поновили резултат у наредној сезони, а новца не недостаје после продаје Петра Раткова у Ред Бул Салцбург. И појачања су почела да стижу у Бачку Тополу. Последња у низу су Александар Ћирковић и Бенце Шош.

Фудбалер екипе Крила Совјетов Александар Ћирковић током наредних годину дана играће у Бачкој Тополи као позајмљени играч. Момак рођен у Смедеревској Паланци је прошлог лета после одличних партија у дресу Вождовца за 550 хиљада евра продат у Русију, међутим тамо се није наиграо. Само 20 мечева за целу сезону у два такмичења уз три дата гола и без асистенција није нешто што су очекивали ни он ни тим из Самаре приликом довођења. Ћирковић покрива позицију левог крила. Омладинску каријеру је провео у аустријској Адмири Вакер, за коју је и дебитовао са 19 година. Током каријере наступао је још за Мачву и Химнастик Тарагону.

Из табора Дебрецина у ТСЦ прелази Бенце Шош, искусни крилни нападач, који има 29 година и прошле сезоне је одиграо 28 мечева за мађарски клуб. Занимљиво, пре само неколико дана Шош је продужио уговор са Дебрецином, али стиже у Тополу, да појача састав  за наредну сезону у којој ће макар до краја јесени играти у Европи. Стручни штаб ТСЦ-а је Шоша запазио на зимским припремама, када је дао гол за Дебрецин против ТСЦ-а (1:1). После тога су праћене његове игре у мађарском клубу, а сада је искоришћена прилика да се доведе у Тополу.

Екипа из Бачке Тополе је претходно ојачала офанзиву довођењем Уроша Миловановића, Милоша Пантовића, Лазара Мићића, Петра Станића, Јована Влалукина, Николе Симића.

У клубу најављују још појачања, па би до трећег кола квалификација за Лигу шампиона требало сви да буду на окупу. Подсетимо, пред екипом из Бачке Тополе су два круга квалификација, а ако испадну на старту ићи ће у плеј-оф Лиге Европе.

Данас фудбалери ТСЦ _а играју  прву контролну утакмицу на припремама у Словенијом са екипом Цеља (17.30).   

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести