ВОША У СУБОТУ ГОСТУЈЕ У НОВОМ ПАЗАРУ У ДЕРБИЈУ „ЗЛАТНЕ СРЕДИНЕ“ Част појединцима, колектив се пита

Представљајући јесења кадровска појачања у личностима Љајића, Суме и Шћеповића, Нови Пазар, домаћин Војводини у 11. суперлигашком колу, најавио је европску амбицију у овој сезони.
v
Фото: Trener Vojvodine Ranko Popović/FK Vojvodina

Како се и Новосађанима таква амбиција подрзумева, предстојећи дуел означен је као дерби „златне суперлигашке средине“. Учинак Војводине без победе на претходна четири гостовања може да буде мотив више, али и отежавајужа околоност на петој по реду игри изван Новог Сада..

  -Ја игру не делим на ону код куће и ону у гостима – јасан је тренер Ранко Поповић. –Хоћу да мој тим игра фудбал по јединственом стандарду, јер су бодови исте вредности, без обзира на место догађаја. На жалост, ми победу у гостима немамо, а то је последица накарадног размишљања. Наши играчи знају да кажу како бисмо морали да поправимо игру, нарочито када играмо код куће. Питам, а шта ћемо на страни? Најбоље да тамо ни не идемо, таман да уштедимо трошкове путовања и смештаја. Е то је оно на чему инсистирам и на чему мукотрпно радимо од првог дана. Сагласни смо да смо на претходна три гостовања створили сијасет шанси и да је знатан напредак постигнут у том смеру. Да је само једна ушла, из збира наших промашаја, другачије би данас бодовни салдо изгледао. Утолико је наш мотив снажнији да наставимо у истом смеру, јер свака шанса и сваки наш промашај уследио је као резултат осмишљене игре и разрађене акције до саме завршнице.

Три победе и пораз од ИМТ учинак је Новопазараца на домаћем терену. Амбијент ватрених навијача на трибинама не ретко је означаван као један од кључних сегмената у победничком расположењу домаћих играча. 

-Нема бољег места, нити лепшег изазова, него да у таквом амбијенту останемо прави – рекао је Поповић. - Не бих да то неко схвати као претњу, али хоћу да кажем да тада сазревамо као екипа, тада показујемо пуно више од победе. На жалост, ни овога пута нећемо моћи да рачунамо на све играче. Сваки дан неко одсуствује, још не знам ни ко ће да уђе у аутобус за Нови Пазар. Они који уђу знају шта их чека. Од њих очекујем да буду срећни што су ту и да на терену покажу и срећу и задовољство. Што се појединачних вредности њихових играча тиче, сви знамо колико су јаки. У фудбалу, међутим, уз дужно поштовање према сваком појединцу, тим побеђује. Инсистирао сам и то ћу чинити и убудуће да у духу колективне игре одговоримо на све изазове. Тада ни резултат неће да изостане.

Војводина на гостовање путује у петак, после тренинга на теренима у Ветернику. Утакмица у Новом Пазару је у суботу и почеће у 16 часова. Пренос је на каналу Арена спорт 3.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести