ВОШИН РЕМИ У ИВАЊИЦИ: Новосађани испустили два гола предности (ВИДЕО)

Имала је Војводина у 55. минуту предност од 2:0 и чинило се тада да је на добром путу да забележи прву пролећну победу. Ипак, тим тренера Божидара Бандовића тада је сазнао шта значи клетва „Дабогда имао, па немао“.
fudbal
Фото: ФК Војводина

Није се понео као фаворит, допустио је ривалу да свим силама крене ка голу Росића и, у року од десетак минута, стигне до изједначења. На тај начин продужена је резултатска криза црвено-белих, који никако да освоје сва три бода и све су ближи борби за улазак барем у плеј-оф, него ли стицању европске визе.

Воша је запретила већ на истеку првог минута, када је Лазаревић убацио лопту с десног бока, а Вукановићев ударац главом одбранио је Манојловић. Ту није био крај, јер је на одбијену налетео Зукић, који је покушао да затресе мрежу  “маказицама”, али није био прецизан. Два минута након тога, Милосављевић је  главом гађао поред стативе.

Били су гости бољи ривал у првом полувремену и то су материјализовали у 33. минуту, када је Кејлеб Зади Сери постигао гол и донео предност Војводини. Он је лопту примио на левој страни, повукао је у средину и, одличним ударцем у супротни горњи угао, савладао голмана Јавора.

Немајући шта да чекају, у наставку су Ивањичани кренули отреситије према голу Новосађана, желећи што пре да стигну до евентуалног изједначења. Међутим, у 55. минуту, севнула је контра Војводине, Зади Сери је лепо упослио Вукановића који је издржао дуел са једним одбрамбеним играчем домаћина, а онда упослио Андрију Радуловића.

Брзоноги младић по други пут је савладао голмана Манојловића, али је помоћни судија сигнализирао офсајд. Након дуже провере у ВАР соби, ипак, погодак је признат и гости су повисили вођство.

Међутим, то никако није значило да се домаћин предао. Напротив. У 62. минуту Босић је, после асистенције Мићића с десне стране, ударцем главом смањио заостатак свог тима, а онда је Мићић, 6-7 минута касније, лепим ударцем с 18 метара, и сам био стрелац, изједначивши резултат на 2:2. Све опције поново су биле у оптицају, а извесно је да су у психички повољнијој ситуацији тада били фудбалери Јавора.

Видело се то и по игри, јер је тим из Ивањице наставио да напада, док су Новосађани били некако неснађени и несвесни преокрета који се десио.

Тек у 85. минуту Војводина је створила једну прилику, када је десни бек Лазаревић шутирао са 15 метара искоса, али је његов ударац фијукнуо изнад пречке. До краја су изостале ситуације које би мирисале на гол, па је утакмица окончана без победника, што, сасвим је сигурно, много више одговара екипи тренера Радована Ћурчића.


Јавор – Војводина 2:2 (0:1)

ИВАЊИЦА: Стадион крај Моравице, гледалаца: 1.000, судија: Трипковић (Београд). Стрелци: Босић у 65. и Мићић у 72. за Јавор, а Зади Сери у 33. и Радуловић у 55. минуту за Војводину. Жути картони: Леандро (Јавор), Букинац, Вукановић (Војводина).

ЈАВОР: Манојловић 6,5, Босић 7, Леандро 6,5, Копитовић 6, Дукуре 6, Гојковић 6, Илић 6,5 (Тојичић), Мићић 7,5 (Долмагић), Милетић 6,5, Т. Петровић 6,5 (Маријановић), Стјуарт 6 (Шарић 6).

ВОЈВОДИНА: Росић 6,5, Лазаревић 6,5, Јеличић 6, Кораћ 6, Гиорбелидзе 6 (Букинац 6), Њ. Петровић 6 (Индио 6), Милосављевић 6 (Савићевић), Радуловић 7 (Ивановић), Зукић 6 (Николић), Зади Сери 7, Вукановић 6,5.


А. Предојевић

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести