Београд у јулу домаћин ФИБА турнира у баскету

БЕОГРАД: Велики баскет спектакл, ФИБА 3Х3 челенџер, одржаће се 13. и 14. јула у Београду уз учешће 16 најбоље рангираних светских екипа за наградни фонд од 40.000 долара.
basket
Фото: pixabay.com

Директор турнира Никола Копривица, некадашњи кошаркаш и својевремено члан свих млађих репрезентативних селекција, најављује да ће овај турнир бити не само врхунски спортски догађај, већ и фантастична забава за све посетиоце који ће моћи да уживају у занимљивом пратећем програму.

Србија је велесила у баскету 3џ3 и у прилог томе говоре резултати наших баскеташа који су освојили све што се могло освојити. Такође, чак три наша тима налазе се међу 10 најбољих светских екипа. Међутим, и поред свега тога Србија није домаћин ниједног значајнијег турнира. То смо желели да променимо, рекао је Копривица.

Он је додао да је турнир последица жеље да се српски баскеташи награде за све успехе и играју пред домаћом публиком.

Жеља нам је била да на неки начин наградимо наше баскеташе за све успехе у претходном периоду, да буду у прилици да играју пред домаћом публиком, али и да популаришемо баскет 3Х3 који је један од најбрже растућих спортова на свету и који ће имати и своју премијеру на Олимпијским играма у Токију 2020. године, казао је Копривица.

Према његовим речима, на платоу на северној страни Београдске арене на 2.200 квадратних метара половином јула биће права баскеташка оаза:

Биће постављена два терена, главни с монтажним трибинама капацитета хиљаду места и помоћни терен. Планирана је фан зона где ће бити организовано прегршт игрица за посетиоце који ће имати прилику да покажу своје баскеташке вештине, као и штандови спонзора с разним активацијама који ће припремити бројне поклоне. Циљ нам је да направимо мали сајам спорта, где ћемо омогућити занимљива дешавања за децу али и њихове родитеље од преподневних сати до касно увече.

Улаз ће бити бесплатан јер је жеља организатора да што више људи уживо види најбоље светске баскеташе.

Велику захвалност дугујемо Граду Београду, градском секретаријату за спорт и омладину, Београдској арени и Кошаркашком савезу Србије.

Изашли су нам у сусрет и огромна су нам подршка у организацији овако великог догађаја који пре није организован код нас, поручио је Копривица.

Београдски ФИБА 3Х3 челенџер један је од 23 оваква турнира који се организују у целом свету, а током два дана биће укупно одиграно 25 утакмица.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести