ДВА ОД ДВА Воша боља и од Шенчура

На корак од савршеног учинка.
Ф. Бакић
Фото: Ф. Бакић

Представа кошаркаша Војводине у претходном дуелу са Спартаком јесте била импресивна, али је прави значај могла да добије тек након што се надигра Шенчур. То се и десило, па су Новосађани дошли до седме победе у девет кола АБА 2 лиге, тако да ће у недељу од 18 часова против МЗТ-а имати прилику да заокруже савршен наступ на трећем турниру другог ранга регионалног шампионата.

Отворила је домаћа екипа сусрет серијом 5:0, ривал се прецизним шутевима вратио и био конкурентан, али се чинило да је само питање тренутка, када ће разлика у квалитету да дође до изражаја. То се убрзо и десило и Војводина је на крилима Зорана Николића полако градила предност, која је средином другог квартала постала двоцифрена после поена Тајрела Џонсона.

У међувремену је шансу добио и млади Александар Војиновић и дефанзивном секвенцом заслужио аплауз саиграча. Новосађани су доминирали у рекету и из минута у минут само повећавали суфицит.

Тако је екипа Милоша Исаков-Ковачевића у лаганом ритму дошла до нове победе и потврдила да се налази у доброј форми.                

Војводина - Шенчур 92:73 (25:19, 19:10, 28:22, 20:22)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 800, судије: Никшић, Јакимовски, Поповић.

ВОЈВОДИНА: Канингем 9, Бањац, Војиновић 1, Недељков 8, Ракићевић 12, Заграђанин 4, Бубмић 2, Савић 2, Николић 12, Ашћерић 11, Џонсон 14, Вучетић 17.

ШЕНЧУР: Чибеј 7, Видић 2, Новак 6, Ожегович 5, Кметич 13, Мурић 6, Антић 8, Мартинчић 10, Драговић, Маловчич 9, Петрович 5, Бел 2.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести