Еврокуп: Партизан убедљив против Трента за други тријумф у Топ 16

ТРЕНТО: Кошаракаши Партизана победили су вечерас Тренто 83:58 (12:24, 16:23, 12:14, 22:18) у другом колу Топ 16 фазе Еврокупа.
košarkaši Partizana Foto:  KK Partizan
Фото: Foto KK Partizan

Изабраници Андрее Тринкијерија остварили су други тријумф у другој фази ЕК, док Тренто после две рунде има два пораза.Најбољубролу у победничком тиму пружили су Раде Загорац и Маркус Пејџ са по 11 поена и по четири ухваћене лопте.

Двојац Партизана убацио је пет од укупно 10 тројки, а одлична подршка били су им Огњен Јарамаз, Рашон Томас, Никола Јанковић, Урош Трифуновић, који су постигли по девет поена, а Стефан Бирчевић стао је на један мање.

У екипи Трента Џејмс Блекмон био је најефикаснији са 12 кошева.Сигуран старт београдског тима брзо је резултовао двоцифреном предношћу у првој деоници, која је у првом полувремену у једном моменту износила плус 22.

Поново су кошаркаши Партизана имали одличан проценат шута, пре свега за три поена, где су одлични били Пејџ и Загорац.Победа црно-белих ни у једном моменту није довођена у питање, па ће тако кошаркаши Партизана са макисмлним учинком из два кола 21.јануара ићи на гостовање Дарушафаки у Истанбулу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести