Европско првенство у баскету 3x3: СТОЈАЧИЋ ЗАКУЦАО ПОЛУФИНАЛЕ

Не може без драме, али је победа још слађа - мушка сениорска 3x3 репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства у Јерусалиму, након победе над Холандијом 21:19.
1
Фото: screenshot / Sport klub

Утакмица је била напета до последњег тренутка, јер су Холанђани при резултату 20:19 имали чак четири неуспешна шута за двојку и победу преко Ван дер Хорста, али је у последњим тренуцима утакмице најбољи светски баскеташ Страхиња Стојачић преузео ствар у своје руке и закуцао лопту у кош за полуфинале.

Полуфинални меч „Орлови“, који на овом првенству бране титулу првака Старог континента, одиграће поподне око 17.20 сати против победника меча Летонија - Чешка.

Фото: Кошаркашки савез Србије

Репрезентација у комбинованом саставу: Страхиња Стојачић, Стефан Којић, Марко Бранковић и Немања Бараћ, без ветерана Дејана Мајсторовића, јуче је стартовала са две победе, пада је уводна утакмица са Аустријом донела пуно драме, али је, као и у четвртфиналу, Стојачић одлучио победника. Аустријанци су водили и са осам поена разлике, али су наши репрезентативци успели да смање ту разлику и дођу до 19:20, али је Стојачић погодио двојку и донео победу „Орловима“ за 21:20.

У вечерњем термину Србија је играла против домаћина Израела. Ову утакмицу наши реорезентативци су одиграли сигурније и водили читав ток утакмице, али су Израелци успели да да се приближе на 20:19, али је Марко Бранковић двојком угасио наде домаћина у победу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести