ИСПОВЕСТ БОРИШЕ СИМАНИЋА! Србин први пут причао о ПАКЛУ кроз који је прошао: Као да су ме ножем уболи, изгубио сам ПУНО КРВИ (фото)

Српски кошаркаш Бориша Симанић прошао је кроз пакао када је на утакмици Мундобаскета између Србије и Јужног Судана добио ударац после ког је остао без бубрега.
Youtube Printscreen/Sport Klub
Фото: Youtube Printscreen/Sport Klub

Сада се Симанић, у разговору за шпанске медије, први пут детаљно сетио читаве ситуације.

У разговору за локални "El Periodico de Aragon", Симанић, који се још није вратио тренинзима, изнео је своју хорор исповест и дотакао се дуела са Нунијем Омотом.

- Невероватан бол, као да су ме ножем уболи. Од тог момента сам постао веома забринут. После пет минута сам отишао у купатило и видео да крварим. Тада сам схватио колико је све озбиљно. Одатле сам отишао директно у болницу, где су урадили тестове и видели да морају хитно да ме оперишу - рекао је Симанић, па у даху наставио:

- Пробудио сам се из анестезије без сазнања да сам остао без бубрега. Прво сам изгубио 2,5 литре крви. Видели су да морају да ме оперишу. Прво нису разматрали о вађењу бубрега, само су га зашили. Али, течност је наставила да цури и морали су поново да ме оперишу, овога пута да га потпуно изваде.

Истакао је Симанић и како му се Омот одмах извинио.

- Тада се извинио и поставио је поруку на друштвеним медијима. Али од тада нисмо били у контакту.

И поред тешких дана, Бориша Симанић никада није губио оптимизам.

- Никада нисам ни посумњао да се нећу бавити кошарком, јер чим су ме оперисали, питао сам доктора колико ћу одсуствовати. Рекао ми је да ћу три месеца морати добро да залечим рану. Све је то продужено јер је крвна слика морала да се врати у нормалу. Верујем да ћу се вратити много бољи, јер је ово учинило да сазрим, да ојачам психички. Сада ми нису важне неке ситуације на које сам раније обраћао пажњу, ценим мале, свакодневне ствари. Једноставно, сада могу да пружим најбоље.

Кључну улогу у помоћи Симанићу одрадио је доктор кошаркашке репрезентације Србије Драган Гага Радовановић.

- Мислио сам да је у питању ударац као и сваки други, иако ме је оставио без даха на неколико секунди. Али када сам видео сву крв, много сам се уплашио. Тада је доктор репрезентације видео моје стање и хитно ме пребацио у болницу - открио је Симанић.

Од тада му се променио поглед на свет.

- Сада су дешавања која нас иначе чине нервознима или љутима, за мене небитна. Здравље ценим више од свега - истакао је Бориша.

За крај, истакао је да се нада како ће се брзо вратити на терен.

- Сјајно се осећам! Прошло је пет месеци од повреде. Надам се да ћу ускоро почети да тренирам, чим ми доктори дају зелено светло. Ако буде тако, почећу да тренирам, иако се можда нећу вратити на терен до следеће сезоне - закључио је Бориша Симанић.

Kurir sport / El Periodico de Aragon / Ž. S.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести