Кошаркаши Србије о победи над Литванијом - Јовић: Бићемо још бољи; Аврамовић: Почаствован сам

Кошаркаш Србије не могу да сакрију срећу због победе над Литванијом и пласманом у полуфионале Светског порвенства.
2
Фото: Tanjug /AP Photo/Michael Conroy

Вања Маринковић рекао је новинарима, после утакмице са Литванијом, да национална селекција игра на свој начин са било којим противником.

Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Светског првенства, пошто је данас у Манили у четвртфиналу Мундобаскета победила Литванију резултатом 87:68 (24:25, 25:13, 24:17, 14:13).

"Нама је најбитније да фурамо своје, у се и у своје кљусе. Тако је данас било. Није битно да ли су они или Амери. Ми са сваким играмо исто. Начин игре се не мења", изјавио је Маринковић.

Никола Јовић је рекао да ће екипа играти још боље у наставку Мундобаскета.

"Сјајан је осећај и још боље јер смо сви заједно показали колико можемо да одиграмо и пре свега у одбрани су то сви видели. Много ми је драго због момака јер су заслужили ово. Бориша нам је први пут послао поруку, па му желимо да се опорави и волимо га као брата", казао је Јовић новинарима.

Додаје да екипа против Италије није показала свој максимум.

"Остали смо заједно. Видело се после те утакмице да то није наш максимум и то смо показали и колико смо заправо спремни. Имамо шансу да се поправимо, бићемо још бољи и спремићемо се добро", закључио је Јовић.

Фото: Tanjug/ AP Photo/Michael Conroy

Алекса Аврамовић каже да је срећан због победе над Литванијом у четвртфиналу Светског првенства и додао да је почаствован што представља своју земљу на Мундобаскету.

"Пораз је дошао у право време. Ударили смо у земљу и дигли се. Литванија је у топ три екипе на турниру, али неко је морао да испадне. Пред нама су два корака, ушли смо у борбу за медаљу. Желимо да обрадујемо земљу, Боришу Симанића, сваки тренутак је за њега. Почаствован сам што имамо прилику да представљам Србију. Свако зна шта ради, свако зна свој посао", рекао је Аврамовић новинарима после меча.

Србија ће у полуфиналу СП у петак играти са победником дуела између Словеније и Канаде.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести