Кошаркаши Војводине после шест кола максимални

Када се погледа крајњи резултат меча 6. кола Кошаркашке лиге Србије одиграног у Спенсу, стећи ће се погрешан утисак: Војводина се дуго, дуго мучила против чврстих момака из Старих Бановаца.
kosarka
Фото: freeimages.com

Тек у наставку, пре свега феноменалном последњом четвртином, црвено – бели су прегазили Дунав. У првом делу, гости су имали предност од 11 поена вишка, сјајно погађали тројке (8 од 13), док су Но­восађани деловали ане­мично и смушено. Но, на задовољство симпетизера црвено – белих, у наставку Воша је “затегла” одбрану, шут је прорадио и донео више него убедљиву победу којом су изабраници Мирослава Николића остали једина екипа са свих шест тријумфа. Ово је дефинитивно најбољи старт Војводине на прволигашкој сцени.

Од старта, Војводина као да је била у контра ритму. Лоше су јој  функционисали скок и нарочито одбрана, о чему сведочи резултат прве четвртине. Гости су погађали тројке у последњим секундама напада,  диктирали темпо и играли са много са­мопоуздања. Новосађани су се пренули тек у другој деоници, али кад год би се црвено – бели примакли, уследио је одговор Дунава, углавном прецизним хицем изван линије 6,75.

Ствари су почеле да долазе на своје место почетком треће деонице, када је Војводина додала гас и направила серију 11:0. Многи су помислили да је Дунав сломљен, али уследило  је одговор, испоставиће се кратак, гостујућег тима. Ипак, када се ушло у последњу четвртину, уследила је фуриозна игра домаћих. Бановчане је шут потпуно стао, а Војводина је, поред сјајне игре у одбрани почела да погађа у серијама. Када су црвено – бели повезали четири тројке (Бјелица – Николић – Бјелица – Ракићевић), а Гаћеша загосподарио под обручем Дунава, разлика је из минута у минут енормно расла и било је јасно да су домаћи пред убедљивом победом.

Д. Кнежић

Војводина - Дунав 90:62 (19:29, 19:13, 24:11, 28:9)

НОВИ САД: СПЦ Војводина, играно без присуства гле­далаца, судије: Стојановић, Прпа, Матић.

ВОЈВОДИНА: Николић 15 (5ск, 5ас), Бјелица 10 (6 ас), Бањац 4, Савић 5, Марић 2, Беслаћ 8 (5ск), Недељков 2, Гаћеша 25, Јововић 2, Мандић 2, Ракићевић 10, Зарић 5.

ДУНАВ: Драговић 10 (6 ас), Антић 5, Малиyан 5, Ковачевић 20, Вуковић 4, Бургић, Нешовић 2, Миљковић 9, Грковић 5, Јузбашић 2.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести