Кошаркаши Воше дочекују Златибор: Дефанзивом на Чајетинце

НОВИ САД: У дербију 18. кола Кошаркашке лиге Србије, Војводина данас од 18 сати у малој сали Спенса дочекује Златибор.
k
Фото: Uroš Banjac/ABA 2 liga (D. Stjepanović)

Чајетинци, подсећања ради, не играју АБА лигу (иако су је формално изборили освајањем АБА 2 лиге) због правила да из Србија из елитног ранга регионалног такмичења не може да учествује више од шест екипа. То јасно говори да се ради о одличној екипи која ће данас бити благи фаворит.

- Играмо против добре екипе, која је тренутно на деоби прве и друге позиције у лиги – подсећа бек Војводине Урош Бањац. – Ипак, ако успемо да одиграмо добру одбрану, пре свега решимо њихове мис – меч ситуације, можемо да славимо у дербију.

И тренер Војводине Милош Исаков Ковачевић је пун хвале за клуб из Чајетине.


Џелетовић у Војводини

Рођени Новосађанин Ђорђе Џелетовић (1993. годиште, 204 центиметра), потписао је уговор са Кошаркашким клубом Војводина до краја сезоне. Црвено - бели су тако добили врло квалитетног играча на центарским позицијама.

Џелетовић је већ носио дрес новосадског клуба, а у родни град се вратио након што му је истекао уговор у литванском клубу Пиено Зваигздес из Пасвалиса.


-У госте нам долази одлична екипа и сјајно организован клуб на свим нивоима, али то не значи да имамо велико страхопоштовање према њима. Ми смо досадашњим играма заслужили да ова утакмица буде дерби кола.  Позиван новосадске љубитеље кошарке дадођу и помогну нам да савладамо актуелног првака АБА 2 лиге и Кошаркашке лиге Србије – рекао је Исаков Ковачевић.

Д. Кн.

 

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести