КУП Србије за кошаркашице: Воша после драме на финалном турниру

ШАБАЦ: Кошаркашице Војводине пласирале су се у полуфинале националног Купа – други степен, пошто су у неизвесном мечу савладале Дугу, која је озбиљно претила све до самог краја, али су црвено-беле ипак славиле.
v
Фото: Slavlje Novosađanki

Новосађанке нису на најбољи начин отвориле меч. Имале су великих проблема са реализацијом, а најбоља играчица Сара Лумис у том периоду остала је без поена. Играло се веома тврдо у тим моментима, па је у почетних пет минута комбиновано постигнуто тек 10 поена. У таквој ситуацији боље су се снашле домаће, које су мини-серијом затвориле уводну деоницу, оставиле црвено-беле на само 11 кошева и стекле плус седам.

Однос снага драстично се променио у другом кварталу. Проток лопте Јовановићеве екипе био је много бољи и Новосађанке су полако почеле да топе предност ривалки. Прикључак за екипом Дуге црвено-беле држале су захваљујући расположеном трију Лумис-Јанковић-Прокић, па је после тројке управо Чарне Прокић Војводина повела.

У наставку се играло кош за кош. Обе екипе ухватиле су ритам, а када се чинило да би Дуга могла да преузме контролу над сусретом, указала се Јована Јововић са пет поена заредом и поново вратила свом тиму предност. Међутим, Шапчанке су убрзо опет запретиле, па је Александар Јовановић морао да затражи тајм-аут. То ипак није уродило плодом, па је пред одлучујућих 10 минута Дуга водила за три поена.

И када је било најпотребније, Новосађанке су биле најбоље. Прво су серијом 15:5 стекле седам поена преднности, да би се Шапчанке вратиле на само минус један, али више од тога нису могле, па је Војводина остварила пласман у наредну фазу такмичења.

В. М. П.

Дуга – Војводина  75:76 (18:11, 16:27, 22:15, 19:23)

ШАБАЦ: Хала шабачке гимназије, гледалаца 100, судије: Мали, Марчетић, Кривокућа.

ДУГА: Пуношевац 3, Степановић 16, Хаузер Ерин 25 (7ск), Трипковић 13 (8ас), Матић 13 (8ск), Глувић, Мијатовић, Стојковић, Марковић, Иванов 3, Лонгомо, Продановић 2.

ВОЈВОДИНА: Прокић 12 (8ск), Јаковљевић 4, Јововић 14, Јанковић 13 (7ск), Лумис 12, Ле. Радуловић 3, Марић, Ла. Радуловић, Вујисић 8, Селаковић, Јовановић 10, Илић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести