КВАЛИФИКАЦИЈЕ КОШАРКАШИЦА ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Србија гостује Северној Македонији

Кошаркашице Србије сутра од 18 часова гостују Северној Македонији, у другом колу Г групе квалификација за Европско првенство, које је на програм 2025. године.
1
Фото: Катарина Кнежевић у дуелу против Украјине, фото: ФИБА

Наша селекција је у првом колу била доминантна против Украјине са 82:40 и настојаће да у наредној рунди настави у победничком ритму против тима, за који селекорка Марина Маљковић сматра да не сме да се потцени.

– Играју потпуно другачије на свом паркету. Добили су Босну, то је било велико изенађење, која игра годинама добру кошарку. Имају доброг плејмејкера, врхунског странца на позицији центра. То су неке најбитније ствари које их красе – рекла је Маљковићева.

Анђела Дугалић је узбуђена што ће играти нову утакмицу за нашу земљу.

- Претходни меч је био добар за нас и гледамо да то пренесемо на следец́у утакмицу. Имамо тимске циљеве за сваки меч и морац́емо да играмо заједно свих 40 минута да бисмо победиле. Имамо план игре и тачно знамо шта треба да урадимо, истакла је Анђела Дугалић.

У Северну Македонију је кренуло 14 играчица: Ивон Андерсон, Анђела Дугалић, Дуња Зечевић, Маша Јанковић, Александра Катанић, Катарина Кнежевић, Тина Крајишник, Марта Митровић, Јована Ногић, Јована Поповић, Ивана Раца, Невена Росић, Јована Спасовски и Драгана Станковић.

– После велике разлике на утакмици са Украјином, не смемо се опуштати, већ наставити у добром ритму и против Севене Македоније. Веома битна утакмица за квалификације на Европско првенство и зато морамо бити максимално фокусиране и спремне. Сигурна сам да нам жеља и енергија неће недостајати и уколико испоштујемо шта селекторка буде тражила од нас, нећемо имати проблема - закључила је Александра Катанић.

Србија је у квалификационој групи Г, а поред Украјине и Северне Македоније, за противника ће имати и селекцију Португала. Европско првенство 2025. године играће се од 19. до 29. јуна у Чешкој, Немачкој, Грчкој и Италији. Пласман на Евробаскет обезбедиће победници група и четири најбоље другопласиране екипе из квалификација.

В. М. П.

Прво коло

Србија - Украјина 82:40

Португалија - С Македонија 65: 52

Сутра

Украјина - Португалија (17)

С. Македонија - Србије (18)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести