МАРИНА МАЉКОВИЋ: Очекује нас тежак задатак у Бразилу

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић изјавила је данас да њен тим чека тежак задатак у квалификацијама за Олимпијске игре у Паризу.
Кошаркашки савез Србије
Фото: Кошаркашки савез Србије

Кошаркашице Србије данас путују преко Лисабона у бразилски Белем на олимпијски квалификациони турнир. Србија ће на турниру у Белему од осмог до 11. фебруара играти против Бразила, Немачке и Аустралије. Пласман на ОИ у Паризу избориће три првопласиране селекције из групе у Белему.

"Последње од свих тимова учесника стижемо у Бразил. Још се скупљамо свуда по свету, јер поједине репрезентативке имају клупске обавезе и овог викенда. Имаћемо свега два заједничка тренинга пред прву утакмицу, за разлику од наших противника попут Аустралије и Бразила, који су већ месец дана на припремама и Немачке, која ће имати добрих десет дана припрема. Ово је никада изазовнија ситуација за кошаркашку репрезентацију Србије. Наше девојке су довољно паметне, довољно су жељне и знају шта могу да добију у Бразилу. Увек смо се скупљале у свим чудним и тешким ситуацијама, тако да очекујемо да ће и овога пута снага наше групе надјачати све изазове", изјавила је Марина Маљковић, преноси званични сајт КСС.

На пут у Белем из Београда је кренуло 11 играчица: Ивон Андерсон, Мина Ђорђевић, Катарина Зец, Маша Јанковић, Невена Јовановић, Александра Катанић, Ивана Катанић, Тина Крајишник, Невена Росић, Кристина Топузовић и Саша Чађо. У Лисабону ће им се придружити Јована Ногић, Ивана Раца и Драгана Станковић, а у Белему Анђела Дугалић.

"Све три екипе са којима ћемо се борити за пласман на ОИ у Паризу су изузетно тешке. То је најбоље што женска кошарка у свету нуди. Аустралија је велика класа, Бразил је с разлогом постављен за организатора турнира, зато што су коначно направили један јако добар, висок и атлетски способан тим са великом доминацијом на центарској позицији. Немачка је на екипу са Евробаскета из Словеније довела сестре Сабали које добро познајемо, тако да нас чека тежак задатак", закључила је Марина Маљковић.

Србија ће у првом колу турнира у Белему играти у четвртак против Немачке. Србија ће се у суботу састати са Бразилом, а у недељу са Аустралијом.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести