Милутинов: Могло је боље, али ни сребро није лоше, доћи ће и злато једног дана

МАНИЛА: Кошаркашки репрезентативац Србије Никола Милутинов изјавио је данас да је његов тим остварио великих успех освајањем сребрне медаље на Светском првенству у Манили.
3
Фото: TANJUG/AP Photo/Michael Conroy

Србија је данас у финалу Мундобаскета поражена од Немачке 83:77.

"Ја нисам био на нивоу на коме сам био током овог турнира, много ми је тешко због тога. Сребро је велики успех поготово са тимом који смо дошли, нико није веровао. Играли смо заједно на читавом турниру, показали смо тимску игру. Могло је боље, али ни сребро није лоше", рекао је Милутинов новинарима по завршетку меча.

Милутинов је на овом мечу постигао само два поена и имао је четири скока и четири асистенције.

"Немци су се спремили за мене, удвајали су ме и тражио сам свој ритам да се пронађем, нисам успео. Утакмица је готова, морам да радим боље и да се спремим за следећи турнир", додао је центар Олимпијакоса.

Милутинов је истакао да је Немачка играла у најбољем саставу на СП.

"Немци су заслужено дошли до златне медаље на СП, пошто нису изгубили ниједан меч", навео је српски кошаркаш.

Србија је у финишу меча пропустила да направи преокрет.

"Вратили смо се после треће четвртине и из корнера смо могли тројком да се вратимо. Међутим, лопта није ушла. У кошарци је тако некад уђе некад не уђе, вечерас није хтело. Мислим да је и ово велики успех, јер нико сем нас играча и тренера није веровао да је нешто овако могуће. Само би требало да радимо, да верујемо у себе и злато ће доћи једног дана", закључио је Милутинов.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести