Шакота: Важна победа, били смо под морањем

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота честитао је својим играчима на победи у вечитом дербију против Партизана у 18. колу АБА лиге.
sakota, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Vučković, arhiva/Драган Шакота

"Честитам мојим играчима, Партизан је добро играо, била је занимљива утакмица. У првом делу лепша, у завршници занимљива. Важна победа за нас, били смо под императивом победе. Задовољни смо победом, припремамо се за дуплу недељу, Куп… ", рекао је синоћ Шакота на конференцији за медије.

Тренер црвено-белих истакао је да тренер Партизана Андреа Тринкијери одлично припремио свој тим пред дерби.

"Они су имали бољу психологију пред утакмицу, јер нису имали шта да изгубе. У бољој су ситуацији од нас, ми смо били под морањем. Тринкијери је доста добар у томе да припреми екипу и да мотивише, а то се одразило на проценте", истакао је Шакота.

Тринкијери: Скок и слободна бацања донели победу Звезди

БЕОГРАД:  Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери честитао је Црвеној звезди на победи у дербију, истакавши да није задовољан приказаном игром свог тима.

"Честитам Звезди на победи. Једном се може причати једноставно после дебија - 27 скокова и 96,4 одсто слободна бацања. Све друго било је мање-више горе-доле. Тренутак за њих, тренутак за нас... Мислим да су те две ствари донеле победу. Једноставно чисто, и то је то", рекао је синоћ Тринкијери на конференцији за медије.

Упитан је и да ли му је жао што се екипа уморила и истрошила, с обзиром да је у среду очекује дуел с Виртусом у Болоњи у Топ 16 фази Еврокупа.

"Нема калкулација, дерби је. Игра се. Витртус је у среду. Нисмо могли другачије", рекао је Тринкијери и додао да није задовољан приказаном игром свог тима.

"Нисам задовољан кад ижгубиш на скок и лопте које су поле-пола. То су требало да буду наше лопте и зато смо изгубили", закључио је Тринкијери.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести