Српкиње данас у четвртфиналу ЕП играју са Шведском

Коначно се испунио сан српским кошаркашицама и њиховој селекторки Марини Маљковић да заиграју у највећој дворани на Балкану у београдској “Штарк арени”.
Sasa Cadjo
Фото: Саша Чађо. фото: ФИБА

Србија ће данас у последњем четвртфиналном мечу против Шведске покушати да избори место међу четири најбоље екипе Европског првенства. Наша селекција, која је 2015. године први пут освојила титулу шампиона Старог континента, имаће сада знатно већи мотив играјући пред домаћом публиком.

– Опет смо добиле тешког противника - Шведску.  Ни до сада нисмо имале лагану утакмицу, тако да морамо да се боримо још јаче. Ово нам је најважнији меч на првенству. Мораћемо да играмо добро свих 40 минута и имале смо довољно времена да се спремимо за њих. Швеђанке су физички доминантне, много трче. Сличне су нама, то ми се не свиђа, али биће тешко. Не ваља никога потценити, али потрудићемо се да победимо. Биће велики изазов, сигурна сам – рекла је репрезентативка Србије Саша Чађо.

Искусни бек је објаснила шта ће бити адут наше селекције у борби за полуфинале. 

– Мислим да од свих екипа ми показујемо највећу борбеност. То нас увек краси, као и агресивност у одбрани и нападу. Мислим да ту имамо предност.   Изабранице Марине Маљковић тренирале су у београдској Арени, која им је толико дуго била недосањан сан.

– Леп је амбијент за играње. Досад смо имале велику подршку у Зрењанину, верујем да ћемо имати још већу у Београду – рекла је Чађо.

Крилни центар Србије Александра Црвендакић навела је да је важно да још једном екипа одигра тимски.

– Небитно ко ће постићи кош, ко ће да скочи, сви се трудимо да помогнемо. Можда највише скоком, шта недостаја ја сам ту. Свака девојка која уђе у игру свесна је да мора да пружи максимум.

Од борбе за медаљу и пласмана на Олимпијске игре у Токију, Србију дели победа против Швеђанки.

– То довољно говори колико је битна утакмица и колико фокус мора да нам буде на највишем нивоу. Не смемо да дозволимо непланске ситуације и морамо да сведено грешке на минимум. Дошле смо у Арену о чему смо сањале. Све је супер, али хајде сада да се концентришемо и одрадимо посао, да нас не понесе еуфорија, већ да останемо на земљи. Наравно да можемо то. Идемо на Шведску максимално концентрисане. Биће лакше и лепше уз што већу подршку са трибина, али трудимо се да не размишљамо много о бројности публике. Фокус је само на утакмици – закључила је Црвендакић.

К. Бугарски

Данас четвртфинале

Мађарска – В. Британија (12.30)

Шпанија – Русија               (15)

Француска – Белгија          (18)

Србија – Шведска              (20.30)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести