Урош Бањац, кошаркаш Војводине, за „Дневник”: Волео бих да освојимо КЛС

Првопласирани тим на крају полусезоне у Кошаркашкој лиги Србије (КЛС) са две победе више од првих пратилаца, директан пласман на Завршницу Купа Радивоја Кораћа и врло добре партије у АБА 2 лиги (скор 5-2).
с
Фото: Урош Бањац један од носилаца игре Новосађана Фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Кошаркаши Војводине могу да буду презадовољни крајем календарске године, а један од најзаслужнијих за то је бек Урош Бањац, који од зависности од поставке тренера Милоша Исаков-Ковачевића може да игра и ниско крило.

Двоцифрени учинак Бањца у КЛС (10,1 поен у просеку) још више добија на значају, с обзиром на то да је примарни дефанзивац на најквалитетнијим стрелцима сваког ривала. Све то му не смета да буде продуктиван на другој страни паркета, због чега се профилисао у једног од најбољих „ту-веј” играча у регионалној кошарци.

Пут до тога није био лак. На почетку новогодишњег интервјуа за "Дневник", Бањац је описао како су текли његови први озбиљнији кошаркашки кораци, који се доводе у везу са новосадском Слободом, у којој је био најбољи стрелац јуниорске лиге Србије.

– Дошао сам у Слободу из Неоса и кренули смо да играмо квалификације, били смо аутсајдери, мислили да ни нећемо ући у лигу, да бисмо победили у све три утакмице. Ушли смо и кренули полако, нисам имао представу шта да очекујем., јер су ривали тимови попут Црвене звезде и Партизана. Почео сам да играм, видео да могу са њима и само пустио да ствари иду својим током – рекао је Бањац.


Жеља за Куп - Црвена звезда и Партизан

Куп Радивоја Кораћа биће наредни велики изазов за кошаркаше Војводине. Прошле сезоне управо је тај турнир био прилика да се Бањац одмери са најбољима.

– Највећа разлика у односу на те екипе је брзина, мораш брже да доносиш одлуке, већ су сви на месту, као и игра у контакту. Жеља и сан ми је да заиграм у АБА лиги  и волео бих да до тога дођем са Војводином. Овај пут бих волео да се одмеримо са Партизаном и Црвеном звездом у Купу, да видимо где смо – рекао је Бањац.


Након успешног периода у Слободи, уследио је позив Војводине.

– Била је корона и тада помоћни тренер Милош је позвао мог оца. Ишли смо и у Борац Бањалуку на пробу, пошто ме је контактирао један менаџер, али од тога није било ништа. Свидела ми се Војводина због тога што сам у Новом Саду, у којем сам уписао и факултет. Мирослав Николић је био први тренер и ту креће нова прича. Нисам знао шта да очекујем. Било ми је речено да могу да добијем рад и добар тренинг и мени је то било довољно да покушам да се "прогурам".

Један сусрет обележио је почетак мандата у Војводини.

– Други део друге сезоне, када је била ситуација на утакмици против Ловћена да сам дао тројку за изједначење и два слободна бацања за победу. То је најбољи осећај који сам имао у животу. Затим сам на следећем АБА 2 балону одиграо добро и постао још посвећенији.

Војводина је захваљујући одличној полусезони корак испред ривала, када је реч о шансама да се домогне трофеја у КЛС,.

– Волео бих да освојимо прво место, али нам је примарни циљ да будемо у прве две екипе које воде у АБА 2 лигу. Никако да освојимо, прошле године нам је измакло. Што се тиче АБА 2 лиге, да уђемо у плеј-оф, па да видимо докле можемо. Играју се узвратне утакмице и можемо свима да парирамо – закључио је Бањац.

Вук-Милош Петровић

 
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести