Четвртфинале Купа за одбојкаше: Војводина дочекује Јединство

После победе од 3:1 у Старој Пазови над Јединством у првој утакмици четвртфинала Купа Србије, одбојкаши Војводине НС семе на корак су од пласмана у полуфинале, али улогу фаворита морају да оправдају и у реванш сусрету сутра у Новом Саду од 17.30 часова.
Pavle Peric, fbakic
Фото: Pavle Perić, foto: Dnevnik (F. Bakić)

Биће то трећи дуел Новосађана и Старопазовчана у десет дана (састали се у шампионату), али се наслућује да се епилог неће мењати и да ће актуелни шампион наћи место у наредној фази нашег најмасовнијег такмичења.

Од ове године систем надметања у Купу је промењен те неће бити финалног турнира, већ ће се игарти два сусрета у полуфиналу, а финале у обе конкуренције ће се одиграти на неутралном терену, на истом месту и истог дана.

„Иако смо славили у првом мечу, посао није завршен“, јасан је шеф струке Војводине НС семе Неџад Османкач.

„Јединство је екипа за респект, иако смо до сада бележили само победе у међусобним дуелима, не сме да дође до опуштања. Имамо добар резултат из првог окршаја, он нам донекле гарантује мирније воде у данашњем сусрету, али ћемо се потрудити да одиграмо најбоље што можемо, уз пуно пожртвоање и максималну озбиљност. То је оно што тражим од момака пред сваку утакмицу. Искусна екипа Јединства уме да казни опуштеност ривала, зато ћемо се поставити тако да све зависи од нас и наше игре. Надам се проласку у полуфинале.“

Млади Павле Перић очекује да у условима мале сале Спенса црвено-бели нађу место међу четири најбоље екипе у Купу.

„Одграли смо добро у првом мечу, учинили оно што смо хтели и сада нешто опуштеније можемо да уђемо у реванш. Победа из Старе Пазове нам много значи, посебно када се знају услови у њиховој сали која је много мања и ужа од наше. Ривала одлично познајемо и мислим да не би требало да буде проблема ако ми будемо на очекиваном нивоу“, рекао је Перић.

М. Р.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести