НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈА СРПСКА ОДБОЈКАШИЦА АЛЕКСАНДРА УЗЕЛАЦ ЗА “ДНЕВНИК” ИЗ БРАЗИЛА: Посебан утисак оставила чувена Маракана

Најмлађа чланица женске сениорске одбојкашке репрезентације Србије и најперспективнија млада одбојкашица у држави по избору Одбојкашког савеза Србије, Александра Узелац из Зрењанина, каже да је одлазак у Бразил била велика промена у њеном животу, али да су први утисци сјајни.
1
Фото: Александра Узелац, фото: приватна архива

Нову чланицу Одбојкашког клуба Флуминенсе из Рио де Жанеира ових дана очекује почетак такмичења у бразилској Суперлиги, а њена очекивања су велика.

– Први утисци су неочекивано добри. Клуб је обезбедио све што ми је овде потребно за живот. За сада се сналазим како треба, али сам још увек у процесу привикавања на све. Свакако је ово велика промена за мене али све иде у добром правцу – поручила је из Бразила за “Дневник” Александра Узелац.

Она истиче да је бразилска Суперлига много јача у односу на српску и да стартује ових дана.

– Играмо на свака три дана, уз много путовања. Доста се тренира, а тренинзи у теретани су свакодневни, што није случај у Србији. Посебно ми је драго што ћу овде имати прилику да се сретнем са много познатих одбојкашица.

На питање какви су први утисци о Бразилу и његовом главном граду, Александра одговара да је Рио де Жанеиро прелеп.

– Обично је прва асоцијација безбедност. У реду, то важи за одређене делове града у које не смете ићи. Могу слободно рећи да је део града у коме сам ја смештена један од безбеднијих. За сада немам никаквих проблема. Због честих тренинга нисам имала толико времена за обилазак, али сам видела Копакабану, којом сам одушевљена, и још неколико прелепих делова Рија. И једва чекам да обиђем све – истакао је Александра.

Она додаје да има јако мало слободног времена и да га обично користи за одлазак на масаже и базен, што јој служи за опоравак од захтевних тренинга.

– Сваки пут када имам мало више слободног времена упустим се у обилазак прелепота Бразила. Посебан утисак на мене је оставио одлазак на чувену Маракану у Рију, где је баш ове године мој клуб Флуминенсе, али у фудбалу, по први пут у историји освојио Куп Америке. Утакмица је на мене оставила прелеп утисак, сви смо навијали и бодрили тим и имали прилику да будемо близу веома славних фудбалера – прича млада српска одбојкашица.

Без обзира што јој је изузетно лепо у новој средини, Александра додаје да ипак има и нешто што јој недостаје.

– Искрено, највише ми недостаје да причам српски језик. Навикла сам се на енглески, али ми српски баш фали. Поред тога, наравно, фале ми породица, дечко, пријатељи… У Зрењанин ћу поново доћи крајем априла и бићу ту веома кратко јер одмах након сезоне овде крећу репрезентативне обавезе и припреме за Олимпијске игре – поручује Александра Узелац.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести