Од петка до недеље у Новом Саду 9. Новогодишњи фестивал одбојке

Своје девето издање доживеће Фестивал одбојке у Новом Саду који традиционално организује Одбојкашки савез Војводине.
Detalj s minulog festivala
Фото: Детаљ с минулог Новогодишњег фестивала одбојке, фото: ОСВ

Пријављен је велики број екипа из читавог региона, а оно што радује организаторе је велико интересовање из Републике Српске. Наступиће млађе пионирке, пионирке, млађе кадеткиње и кадеткиња код девојчица, као и пионири и кадети код дечака. На први поглед јасно је да је број женских екипа много већи, али тај тренд већ дуго траје. Поучени искуствима из претходних година, сигурно је да ће се у великој сали Спенса наћи све најбоље што млађе одбојкашке категорије из региона могу да прикажу, и биће тако све до финалног дана, у недељу.

„Наш новогодишњи фестивал проћи ће као својеврсна увертира за онај - десети. Направили смо промене у категоријама, унели новине да би све резултирало одржавањем јубиларног турнира идуће године. Поносни смо на чињеницу да ове године имамо највише екипа из региона, а нарочито на Републику Српску, одакле имамо 18 екипа. Сматрамо да је то прави показатељ нашег рада, а очекујемо да на идућем фестивалу наступе представници из свих репулика бивше Југославије, уз Румунију и Бугарску. Организацију су помогли градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и Градско веће за спорт и омладину и уважена господа Цвјетичанин и Мастиловић, који су нам обезбедили оно највжније, а то је простор за игру“, рекао је председник Одбојкашког савеза Војводине Петар Богуновић.

Директор фестивала Бранко Мајкић потврдио је да девојчица има много више, али и објаснио зашто је то тако.

„Традиционално на турниру имамо више женских екипа, али ипак је Србија земља светских шампионки, па је то нормално. Ипак, очекујемо да фестивал буде добро посећен, иако је претпразнично расположеље. Надам се да ћемо уживати у добрим играма младих одбојкашица и одбојкаша“, истакао је Мајкић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести