ОДБОЈКАШИ СРБИЈЕ ДАНАС ИГРАЈУ ОСМИНУ ФИНАЛА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА Победа императив и увод у изненађење

Најважније утакмице Европског првенства у Италији и Бугарској су пред одбојкашима Србије који данас од 18 часова играју осмину финала против Чешке. У елиминационој фази нема места за грешке, а ко је фаворит на папиру не мора ништа да значи.
odbojka lopta pix
Фото: Pixabay.com

У овом случају веће шансе се, наравно дају „орловима“. На путу до Барија, где се игра ова и четвртфинална рунда, изабраници селектора Игора Колаковића победили су Швајцарску, Белгију, Естонију и Немачку, а изгубили од Италијана, браниоца титуле и светских првака. Надају се наши одбојкаши да ће премостити чешку препреку и наћи се у четвртфиналу, где их очекује бољи из дуела Белгија – Пољска.

– Првобитни циљ је био доћи до макар другог места у групи. Сигурно да су Италијани у овом тренуку најбољи на свету. Добро је што смо имали прилику да одмеримо снаге с њима и видимо где смо уколико желимо да се боримо за висок пласман. Сада нам следе најважнији дуели, осмина финала и надамо се четвртфинале – рекао је коректор Србије Александар Атанасијевић.

Са Чесима су „орлови” одиграли две пријатељске утакмице у Београду у склопу припрема за европски шампионат и забележили су обе победе.

– Ниједан тим тада није играо комплетан и не треба да нас завара тај резултат. Пре само неколико година Чешка је избацила Француску, олимпијског шампиона  у овој фази првенства Европе. Сада, такође, немају шта да изгубе и одиграће најбољу одбојку и потпуно растерећено – додао је Атанасијевић.

Србија је последњи дуел у групи против Немачке одиграла пре пет дана у Анкони, после чега је уследила селидба у Бари.

– Имали смо довољно времена да се спремимо. Атмосфера је као и увек сјајна, заиста уживамо, али то је резултат који долази када се побеђује. Остаћемо концентрисани, императив је да победимо Чешку, а после да направимо изненађење у четвртфиналу – поручио је Атанасијевић.

Фото: Dnevnik.rs

Још увек Колаковић не може да рачуна на капитена Уроша Ковачевића, али примач сервиса се нада да ће моћи ускоро да помогне саиграчима.

– Тешко ми је што не играм. Из дана у дан ми је боље и сигуран сам да могу да изађем на терен у наредним утакмицама. Бол ме спречава да играм, али ако буде потребе ићи ћу и преко бола у могућем четвртфиналу. До сада смо све утакмице одиграли на врхунском нивоу, сем оне са Италијом од које пораз није био неочекиван и надам се да ћемо тако и наставити – јасан је Ковачевић.  

К. Б.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести