ОДБОЈКАШИ СРБИЈЕ у недељу ИГРАЈУ са Чешком у ОСМИНИ ФИНАЛА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА

Имаће одбојкаши Србије времена у Барију да се припреме за дуел осмине финала против Чешке који се игра у недељу од 18 часова (18) јер су у четвртак допутовали у овај град у ком ће се, као и у Варни, одиграти ова и четвртфинална фаза Европског првенства у Италији и Бугарској.
1
Фото: Вук Тодоровић спреман за добро познатог ривала, фото: ЦЕВ

„Орлови“ пуни елена чекају нови изазов на шампионату, осокољени посебно победом и начином на који су савладали Немачку у последњем, петом колу групне фазе у Перуђи и Анкони. После Италије, од које су једино изгубили, био је то најопаснији противник, ког су изабраници селектора Игора Колаковића успели да зауставе, победе 3:1 и нанесу му до тада једини пораз. После су „панцери“ положили копља и пред „азурима“ који бране титулу и актуелни су прваци света.

На папиру, Србија важи за фаворита против Чеха, али у елиминационој фази нема места за поправни и сваки сценарио је могућ.

– Играли две пријатељске утакмице са њима у Београду у склопу припрема за европско првенство и знамо се. Чим су стигли довде то показује да имају квалитет, али ми можемо да поновимо те резултате из Београда, када смо их победили. Свакако је ово другачија утакмица него пријатељска, али имаћемо доста времена да се одморимо и припремимо – поручио је средњи блокер Србије Петар Крсмановић.


Тодоровић: Повреда није страшна

Забринуо је први дизач репрезентације Србије Вук Тодоровић стручни штаб и саиграче када је на загревању пред дуел са Немцима доживео пех са скочним зглобом, али је уверио све да на њега може да се рачуна.

– Случајно сам доскочио на ногу Алексе Батака, али није толико страшно. Могао сам да издржим ту утакмицу, физиотерапеути су одмах притекли у помоћ, бандажирали ногу и дали ми таблету. После меча смо наставили са терапијама и опоравак иде у добром смеру, кроз неколико дана ћу бити 100 посто спреман и без проблема – објаснио је Тодоровић.


Он се, наравно нада тријумфу и пласману у четвртфинале.

– После онако добре утакмице против Немачке нема шта друго да очекујем. Сваки играч је спреман да пружи максимум како бисмо заказали четвртфинале са Пољском или Белгијом. И даље свакако само размишљамо о Чешкој, одрадили смо тренинг и кренули да се тактички, психолошки и у сваком погледу да се спремимо за сутра – додао је Крсмановић.

Креатор игре „орлова“ Вук Тодоровић који је поготово против Немачке пружио једну од најбољих партија на европском првенству, такође, не сумња у пролазак у четвртфинале.

– Добро познајемо Чехе, квалитетана су екипа и очекује нас тешка утакмица јер сада нема места за грешке. Морамо се што боље одморити и спремити, и ако будемо приступили сусрету са истом енергијом како и до сада победићемо – сигуран је Тодоровић, који се афирмисао у дресу новосадске Војводине.

Четвртфинала ће се, такође одиграти у Барију и Варни, а полуфинала и утакмице за медаље у Риму.

К. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести