ОДБОЈКАШИ СРБИЈЕ И ПОЉСКЕ играју у четвртфиналу ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА

Одбојкаши Србије сутра у четвртфиналу Европског првенства, које се одржава у Италији, Северној Македонији, Бугарској и Израелу, играју са Пољском. Утакмица се игра у Барију од 18 часова.
1
Фото: Подршчанин и Ивовић у блоку, фото: ЦЕВ

Србија је у осмини финала савладала Чешку 3:0, а Пољска Белгију 3:1. Пољаци су фаворити у овом дуелу, а селектро Србије Игор Колаковић најављује борбу својих пулена.

– Предстоји нам борба и да пробамо да направимо велико изненађење. Пољска је у овом тренутку најбоља на свету и то говори о тежини задатка који је пред нама. Имамо такву енергију и оптимизам да можемо да се упустимо у коштац с било ким. Очекује нас тежак меч, али надам се да ће бити тежи Пољацима. Верујем да ће и против нас играти иста постава као и против Белгијанаца. Мало су га искомпликовали са трећим сетом, па су ушли у четврти – казао је селектор Колаковић.

Примач сервиса Марко Ивовић је истакао да је екипа одиграла добро и сконцентрисано до краја против Чешке у осмини финала.

– Сада нас чека најважнија утакмица после Италијана, а то је сусрет са Пољацима у четвртфиналу. Они су одлична екипа која има два тима у једном по саставу. Они јесу фаворити, али ми наше жеље и циљеве не мењамо. Борићемо се од почетка до краја и даћемо све од себе, па ћемо видети шта можемо да урадимо. Ово је нокаут фаза, другачији је приступ, верујем да ни њима није свеједно. Нама је најбитнија наша игра и да од почетка будемо концентрисани – казао је Ивовић.

Либеро Милорад Капур је казао да се екипа ниједног тренутка није опуштала у дуелу са Чесима и заслужено је победила.

– Иако то резултат не показује сетови су били узбудљиви, али смо успели на крају сваки сет да преломимо и добијемо утакмицу. То је већ иза нас и окренути смо ка Пољацима, који имају велики квалитет и уз Италијане су можда и највећи фаворити за злато. Не зна се на којој су позицији јачи. Али, ми као и у свкој утакмици до сада идемо мотивисано и идемо на победу. Уз енергију и хемију коју имамо можемо да направимо чуда. Показали смо то и у Светској лиги, где смо успели да победимо Пољску. Уколико будемо имали такав приступ и жељу можемо и до полуфинала – оптимиста је Капур.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести