ОДБОЈКАШИ ВОЈВОДИНЕ ОСВОЈИЛИ ДРУГО МЕСТО НА МЕМОРИЈАЛУ ВЕЛИКАНА Значајно искуство за млади тим Новосађана

Одбојкаши Војводине освојили су друго место на 14. међународном “Меморијалу великана”, пошто су у одлучујућем мечу трећег дана турнира изгубили од Левског са 3:1. Треће место припало је, а четврто ПАОК-у. Меморијал је посвећеном Жарку Петровићу и Радовану Дабићу легендама Војводине.
s
Фото: Моменат са "Меморијала великана", фото: ОК Војводина

После две одличне партије у прва два дана, када су савладали Салонит и ПАОК, млади тим Новосађана није успео да сачува ниво игре, а након велике борбе у првом сету и вођства од 1:0 пулени тренера Марка Наранчића су пали и на крају морали да пруже руку бугарском представнику. Са друге стране Левски је цео турнир одиграо одлично. Покушавао је стратег Новосађана да пронађе добитну комбинацију, па су сви играчи добили шансу, што је на крају и најбоље што су из овог турнира извукли црвено-бели.

- Прве две утакмице смо одиграли изнад свих очекивања, док је у трећој дошло до малог пада, што је донекле и нормално јер имамо веома младу екипу. Мло ми је криво што нисмо успели да освојимо овај Меморијал, јер ми је Раша Дабић узор у тренерском послу. Али, генерално гледано мислим да смо спремни за почетак првенства - оценио је турнир Марко Наранчић, тренер Војводине.

Он је истакао да ће осцилације у игри бити нешто на шта ће Војводина морати да рачуна у наредном периоду, јер је то одлика младих састава.

- Знали смо и почетка да ће бити осцилација, али и даље верујем у ову екипу и верујем да ће бити најбоља када то буде и најпотребније, а то је у плеј-офу. Играчи су већ доста напредовали у односу на то када смо се окупили почетком августа. Када упоредимо прве припремне утакмице и ове сада које смо одиграли на "Меморијалу великана" порасли смо као тим. Потребно је да све ово пренесемо и на званичне утакмице - закључио је Наранчић.

Одбојкаше Војводине већ у суботу, 30. септембра, очекује меч осмине финала Купа Србије, а ривал је екипа Новог Пазара. Такмичење у Суперлиги Србије почиње за викенд од 6. до 8. октобра, а први ривал Новосађана је Јединство.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести