Одбојкаши Војводине забележили седму победу у сезони

Одиграно је осам кола у одбојкашкој Суперлиги Србије, а Војводина НС семе има седам максималних победа и један минимални пораз.
Odbojkasi Vojvodine NS seme
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Актуелни шампиони су без проблема надвисили краљевачку Рибницу и добро им је дошао сусрет у ком су могли да комбинују поставу, одморе поједине играче, јер су већ више од месец дана у ритму играња утакмица среда – субота. Због надметања у домаћем шампионату, Купу Србије, али и квалификацијама за Лигу шампиона, односно сада у ЦЕВ Купу, наставиће црвено-бели у пакленом ритму, па им је сваки расположиви играч злата вредан.

Шеф струке Неџад Османкач комбиновао је поставу од почетка, кадгод је имао прилику, пружао је шансу најмлађима Бајандићу и Рудићу који тек треба да скрену пажњу на себе. Ипак, измене се нису осетиле у игри, па је актуелни шампион лагано оправдао улогу фаворита, против тима који им је кроз историју веома често задавао главобоље.

„Већина екипа у Нови Сад дође растерећена и игра веома мотивисано. Требало нам је мало времена да поставимо све на своје место, да подигнемо ниво игре и касније резултат више није долазио у питање. Задовољан сам тиме како је екипа одреаговала и држала концентрацију, од финиша првог сета, па до краја меча. И даље смо у тешком ритму, имамо пуно утакмица, зато сам појединце одмарао, млађи су добили шансу и добро се показали“, истакао је Османкач.

Средњи блокер Андреј Рудић добија све чешће прилику да заигра, а  заблистао је у неколико ситуација у трећем сету меча с Рибницом.

„Одиграли смо добро, било је простора да и ми млађи уђемо и покажемо шта знамо. Најважније је да смо забежили нови тријумф и остали непобедиви на нашем терену“, рекао је Андреј Рудић.

М. Р.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести