Одбојкашице Новог Сада желе мирну прву сезону у Првој Б лиги

У првој деценији овог века одбојкашице Новог Сада биле су важан члан Прве лиге, другог ранга такмичења, у неколико наврата биле су и на корак до пласмана у елиту.
Odbojkasice Novog Sada
Фото: Приватна архива

После неколико лоших сезона дошло је време за повратак на старе стазе успеха. Нови Сад је сада члан Прве Б лиге(трећи ранга ткмичења), а по бројним оценама екипа има квалитет за виши степен.

Као и сваком новјалији у лиги, опстанак је најважнији.

- Наша очекивања су пре свега везана за миран опстанак у лиги, да не улазимо у проблеме, а не би требало да их буде сходно почетку сезоне и квлитету ривала. Мислим да смо за прву сезону у овом рангу спремни да зузмемо место у златној средини што би за нас био одличн резултат, а видећемо како ће се ствари одвијати када су планови за наредне године у питању. Сезону смо почели са три победе, уследила су два пораза, један од од Инђије која је убедљио најјача у лиги. Следи нам серија нешто лакших ривала, па се надам да ћемо са неколико победа осигурати зацртани план – рекао је тренер екипе Владан Шараба.

Екипа је у паузи између две сезоне претрпела велике измене.

- Исидора Шишић је отишла на студије у Америку, Горана Мрђан у Инђију, Тијана Радојичић је престала да игра. Оне су биле у постави. Дошло је неколико нових играчица, углавном су то новосадска деца: Милица Новаковић, Јелена Врањковић, Теодора Јововић, Татјана Гемовић, Слађана Миладиновић, а вратила се  Милица Вуковић. Направљена је добра екипа, циљ је да се девојке развијају и да не мора да се доводе одбојкашице са стране.

С вишим рангом дошла је и већа ангажованост људи из клуба, као и тренера свих категорија, а планови и жеље за наредне године условљени су резултатима.

- Трудимо се да будемо на вишем нивоу него што је то било раније.Успеси прве екипе чине много тога доброг млађим категоријама, које су редовне на свим утакмицама. Имамо два перспективна примача у другој екипи који би требало да стасају за прву, ту су школице одбојке , пионирке играу Трофеј Новог Сада, Лигу пријатељства... Први тим има коректне услове за рад,за сада смо задовољни, а за све касније што се буде догађало ваљда ће ићи по заслузи – казао је Шараба

М. Ристић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести