Преко 600 девојчица и дечака на турниру Мини-трофеј Градишта

Женски одбојкашки клуб Либеро из Бачког Градишта је условно мали, али организационо спреман за велика дала. То су потврдили клупски челници организујући трећи одбојкашки турнир за млађи узраст - Мини трофеј Градишта.
Učesnici turnira u Bačkom Gradištu pre početka takmičenja Foto: Dnevnik.rs
Фото: Учесници турнира у Бачком Градишту пре почетка такмичења Фото: Дневник.рс

Куриозитет је да се одбојка играла на 13 травнатих терена с мрежама прилагођеним узрасту девојчица и дечака рођених 2005. и касније.

- Знајући да смо ми клуб који има женску такмичарску екипу, акценат смо ставили на учешће девојчица, али смо укључили и дечаке. Тако се надметање одвијало у шест узрасних категорија девојчица, од 2005. до 2010. годишта, и две дечака 2005. и 2006. Укупно је било 105 екипа, 95 у женској и 10 у мушкој конкуренцији, из 20 клубова Републике Српске и Војводине.

Како су екипе бројале четири члана, плус резерве, на 13 терена било је преко 600 такмичара. Захваљујемо се свим учесницима, деци, тренерима, судијама, волонтерима, публици што су дали допринос да све личи на прави спектакл. Посебну захвалност дугујемо општини Бечеј и Канце­ларији за младе за логистичку подршку и Бечејском удружењу младих – БУМ за партнерство око атра­ктивног дефилеа учесника приликом свечаног отварања, који смо назвали  Шетња за мир – презадовољан је председник ЖОК Либеро Немања Јовић.

Маде у оваквим спортским скуповима такмичарски ре­зултати нису примарни, ваља набројати победнике по категоријама.

Прво место у најмлађој категорији девојчица, рођених 2010. године, освојила је екипа Респект из Ковиља, Либеро“ (2009),Футог (2008), Нета из Власенице (2007), Либеро (2006) и Нета (2005), док су код дечака били први Бечеј (2005) и новосадски клуб Волеј (2007). Организатор је по три најбоље екипе у свакој узрасној конкуренцији даривао пехарима, а такмичарима су припале медаље. 

В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести