Првенство Србије за одбојкаше: Актуелни шампион опет први фаворит

Утакмицом Партизана и Спартака из Суботице данас почиње Првенство Србије за одбојкаше, у коме титулу брани новосадска Војводина НС семе, која је поново први фаворит шампионата.
David Mehić kao kapiten predvodiće ekipu Vojvodine ove sezone  Foto: OK Vojvodina
Фото: Давид Мехић као капитен предводиће екипу Војводине ове сезоне  Фото: ОК Војводина

Када се погледа биланс прелазног рока, као и исказане амбиције, иде се чак до те мере у причама да се шампионат игра за друго место пошто се сматра да су Новосађани недодирљиви за ривале.

То је можда и тачно јер су црвено-бели  у циљевима за ову сезону домаће трофеје ставили у категорију “под обавезно” и тешко може да се деси да их неко у томе поремети. Звучна и квалитетна појачања су подигла прошлосезонску екипу која је непромењена. Једноставно, у читавој лиги се осећа велика доза страхопоштовања свих ривала према нашем најтрофејнијем колективу, мада ће сви имати разлог више да нападну изразитог фаворита.

Када се погледа биланс прелазног рока, као и исказане амбиције, иде се чак до те мере у причама да се шампионат игра за друго место пошто се сматра да су Новосађани недодирљиви за ривале

Извесно је да је најближи позицији вицешампиона Нови Пазар, који је, иако уз неколико промена у односу на прошлу сезону, оформио добар састав, а високо се котира и Црвена звезда. Београдски црвено-бели ће добити нову димензију са искусним Владом Петковићем, али су доста изгубили одласком Гмитровића, првог поентера.

Суботички Спартак је имао свега две измене у саставу па планира висок пласман, као и искусно Јединство из Старе Пазове које је свима неугодан ривал. Крагујевачки Раднички је увек са амбицијама, овога пута и коректним саставом, а пожаревачки Млади радник је довео неколико појачања и овосезоснки циљ је борба за треће место.

Новајлија у лиги из Ваљева је виђен у борби за опстанак, а највероватније ће највеће борбе водити са Спартаком из Љига, који се одлучио за млади састав, уз три искуснија играча.

Парови првог кола - данас: БЕОГРАД: Партизан - Спартак (С) (18, тв), сутра: НОВИ ПАЗАР: ЉИГ: Спартак - Војводина НС семе (19), Нови Пазар - Црвена звезда (18), субота: КРАГУЈЕВАЦ: Раднички - Млади радник (18), ВАЉЕВО: Ва 014 - Јединство (СП) (17).

        М. Ристић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести