СЈАЈНЕ СТАРОПАЗОВЧАНКЕ: Одбојкашице Јединства се реванширале Убу за финале Купа Србије 

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове пласирале су се у финале Купа Србије пошто су и у другој утакмици полуфинала савладале Уб 3:1 и на тај начин му се реванширале за пораз у борби за овај пехар прошле сезоне. 
1
Фото: CEV

Шампионке Србије ће другу годину за редом играти за овај трофеј који су узеле 2017. године, а на путу ће им се наћи обреновачки ТЕНТ. 

Јединство је у првој полуфиналној утакмици узело брејк у Убу (3:1), а посао је завршило тријумфом у реваншу.  

Јединство је од почетка имало иницијативу и држало је све конце у својим рукама, уз добар сервис и чврсту одбрану. До плус шест (14:8) су домаће дошле после два аса Шућуревић, па је Маријана Боричић два пута за кратко време морала да реагује тајм-аутом. Хватале су гошће прикључак у неколико наврата, па и у завршници када су пришле на поен заостатка (23:22) али је све дилеме разрешила Тамара Миљевић у нападу и блоком са Мињом Осмајић за 25:22 и 1:0.

Разбудио се Уб у наставку, разиграле су се гошће и узвратиле ударац. Иако су се трудиле, Старопазовчанке нису успеле да угрозе вођство ривалки које су изједнчиле на 1:1. 

У уједначеној борби, Јединство је у егалу држала Уна Вајагић са четири везана поена (11:11), те Бранка Тица и Тамара Миљевић, после чијег аса и напада су домаће поново повеле (17:15) у трећем сету. Нису до краја изабранице Јова Цаковића испуштале предност и без проблема су стигле до 2:1. 

Уб је драстично пао у игри, а Старопазовчанке су желеле да заврше посао и биле су у налету (16:8). Рутински су одрадиле утакмицу до краја и прославиле пласман у финале. 

У другом полуфиналном пару, ТЕНТ из Обреновца је са две победе над Црвеном звездом (3:2, 3:0) осигурао место у финалу, први пут после девет година.

Јединство (СП) – Уб 3:1 (25:22, 19:25, 25:19, 25:14)

СТАРА ПАЗОВА: Хала спортова, гледалаца: 150, судије: Баланџић, Савић (Београд).

ЈЕДИНСТВО (СП): Вајагић 17, Осмајић 1, Медвед (либеро), Лакићевић, Пунишић (либеро), М. Миљевић 6, Недељковић, Павловић 2, Шућуровић 9, Цветковић, Тица 16, Т. Миљевић 17, Хлебиан, Драговић 12.

УБ: Зарић, Петровић 7, Цветићанин 11, Марјановић (либеро), Рогић 1, Новосел 15, Веселиновић, Перовић 1, Лукић 3, Петрановић 10, Тадић (либеро), Бенитез 10, Кутлешић, Ђурић. 

К. Бугарски  

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести