СТЕФАН КОКЕЗА ИСКОРИСТИО УКАЗАНУ ПРИЛИКУ: Сви имамо жељу да се докажемо

Први пут ове сезоне 19-годишњи одбојкаш Стефан Кокеза одиграо је целу утакмицу у дресу Војводине у којој се у домаћем првенству радовао убедљивој победи над Борцем из Старчева.
Ф. Бакић/Стефан Кокеза одиграо одлично целу утакмицу
Фото: Ф. Бакић/Стефан Кокеза одиграо одлично целу утакмицу

Момак из Старе Пазове, који је поникао у тамошњем Јединству, нашао се у плановима новог шефа стручног штаба Марка Наранчића и управе Новосађана која је подмладила сениорски састав. У Српску Атину дошао је 2021. године и после освојене кадетске титуле државног првака, уследила је јуниорска, а од ове сезоне и деби у првом тиму.

– Драго ми је што сам одиграо прву утакмицу целу, до сада сам улазио само на неколико поена. Задовољан сам партијом, добио сам више лопти него што сам се надао. Имао сам неколико грешака које можда није требало да направим, али мислим да су и тренери задовољни – рекао је за „Дневник” средњи блокер Стефан Кокеза.

Њему је тренер неколико дана раније најавио да ће од првог до последњег поена бити на терену против Старчева, тако да је имао времена да се припреми.


Похвале тренера

После победе Војводине над Борцем из Старчева 3:0, шеф стручног штаба Новосађана Марко Наранчић имао је разлога да буде задовољан.

– Пружили смо добру партију, са минимално осцилација. Сви су искористили шансу, поготово млади Стефан Кокеза, који је одиграо на врхунском нивоу. Сигуран сам како време буде одмицало да ће млади играчи бити бољи и да ће дати већи допринос у следећим победама – рекао је Наранчић. 


– Све је испало добро. Није било треме, јер нам је Борац позната екипа од прошле сезоне када смо играли Прву лигу Србије. Мислим да сам се добро показао, тако да се надам да ће бити још оваквих прилика. Свакако сам задовољан и на досадашњој минутажи коју сам добио – додао је Кокеза, јуниорски репрезентативац Србије. 

За перспективног блокера није велика промена улазак у први тим када је реч о тренерима и саиграчима.

– Радио сам са Наранчићем и Синишом Гавранчићем у јуниорима, а екипа је доста слична јер је више нас прекомандовано у А састав. Тренинзи јесу јачи него у млађој селекцији, али брзо смо се навикли на све. Сви се знамо добро и уиграни смо – објаснио је Кокеза.

Стефан је добио прилику и у европској утакмици, против Рио Дуеро Сорије у шеснаестини финала ЦЕВ купа, па му је и то ново искуство и те како значило.

– Атмосфера у екипи је одлична. Сви имамо велику жељу да играмо и да се докажемо. Углавном нисмо фаворити у неким утакмицама, па нам то даје додатни мотив да играмо још боље – истакао је Стефан Кокеза.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести