ВОЈВОДИНА У СРЕДУ ДОЧЕКУЈЕ ПАРТИЗАН: Тимским духом до четврте победе над црно-белима (19)

Настављају се велико ривалство и узбудљиви дуели између одбојкаша Војводине и Партизана, прошлогодишњих финалиста плеј-офа.
odbojka
Фото: ОК Војводина

Новосађани ће у четвртом међусобном дуелу ове сезоне дочекати у среду црно-беле од 19 часова у малој сали Спенса у утакмици одложеног 6. кола Суперлиге (пренос на РТВ).

Подмлађени састав тренера Марка Наранчића „стао је на жуљ” чети Бојана Јанића јер је победио у три досадашња сусрета и то оставивши Београђане, који бране сва три домаћа трофеја, без пехара Суперкупа, а потом и финала Купа Србије јер их је елиминисао победивши у обе утакмице резултатом 3:2. 

Данашњи дуел биће први ова два тима у домаћем шампионату, а Војводина ће храбро изаћи на црту актуелном прваку.

– Одиграли смо три неизвесне утакмице са Партизаном, који има искусних играча. Неће ово бити, наравно, нимало лак сусрет, али први у другом делу сезоне који смо имали са Младим радником, такође тежак и неизвестан, био нам је донекле и припрема за црно-беле – истакао је коректор Новосађана Бранко Копитић.

У претходне три утакмице црвено-бели су улогу фаворита давали Партизану, а славили су у свакој. На питање да ли су и сада Београђани фаворити Копитић је одговорио:

– Партизан је бранио сва три трофеја и наравно да се више шанси давало њему за победу. У лиги има доста уједначених екипа, тако да никога не треба потценити. Ми морамо да будемо коцентрисани од почетка до краја утакмице. Даћемо максимум и показати да као тим можемо до победе.  Управа и стручни штаб верују у нас и резултат ће самим тим и доћи.

Прву утакмицу у 2024. години у Пожаревцу, у којој су победили Млади радник 3:2, одбојкаши Војводине одиграли су са доста осцилација, које екипа као што је Партизан, неће праштати.

– Млада смо екипа, наравно да има осцилација. Од почетка припрема се трудимо да изградимо тимски дух и енергију у екипи, да се међусобно подржавамо и то ће нам помоћи да против Партизана, а и у другом делу сезоне, смањимо осцилације и несигурност током игре јер само тако можемо да пружимо најбољу партију – рекао је Бранко Копитић.

Улаз у малу салу Спенса је слободан.

К. Бугарски

 
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести